Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 22:35:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Antonia,

Marii duhovnici nu au spus ca cipul in acte e lepadare, cu exceptia parintelui Iustin si a inca vreo 2-3 care s-au luat dupa parintele Iustin.
A mai fost la greci parintele Paisie cu o pozitie putin exagerata.
In rest, sunt o suma de mari duhovnici ortodocsi care NU au sustinut niciodata ca a avea un act cu cip e lepadare.
Sa ne intelegem: e vorba de acte cu date biometrice; nu alt cip.
Vechi 26.01.2013, 22:37:26
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu știu dacă așa stau lucrurile. Am văzut că așa ceva încerca să transmită și "Îngerul digital", cum că cipurile ălea ar fi pentru manipularea omului ca un robot, însă opinia mea este că lucrurile ar fi mai complicate, pentru că Diavolul vrea voința ta, vrea alegerea ta, vrea adeziunea omului, el vrea închinarea, nu cred că s-ar mulțumi cu robotizarea. Antihristul caută să Îi ia locul lui Hristos, pentru că vrea închinarea care i se aduce lui Hristos.
Chiar si unii dintre cei alesi vor fi inselati de vicleniile prin care Antihrist se va impune.
Vechi 26.01.2013, 22:37:53
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Antonia,

De la cine ai inteles? Cine sunt cei de la care ai inteles ?
Eu de exemplu, am inteles de la duhovnicul meu ca NU se poate vorbi de lepadari sau caderi din har in aceasta faza, a cipului in acte, fara ca nimeni sa conditioneze primirea actului respectiv de lepadare.
Cu ce e mai prejos duhovnicul meu ca cei de la Petru Voda?
Nu are acelasi har de la Dumnezeu?
Vechi 26.01.2013, 22:41:23
Senior Member

Implicit

Miha-Anca

Parintele Iustin a afirmat ca a avea act cu cip e lepadare.
L-am auzit cu urechile mele.
Sa nu ne prefacem, caci e bine sa recunoastem adevarul.
Asta a afirmat parintele Iustin si , in opinia mea, a gresit.
Nu il acuza nimeni ca a gresit, dar sa recunoastem adevarul.
Vechi 26.01.2013, 22:43:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Poate studiezi cu multă atenție viața părintelui și vezi cam ce atitudine a avut față de regim și față de ierarhie, cum s-a supus și cu câtă smerenie. Poate îmi dai exemplu de vreun protest făcut de părintele! Îl aștept, poate așa mă vei convinge și pe mine.

Bietul părinte Iustin, oare asta își dorește el? Oare asta cere el zilnic în rugăciuni? Dezbinare, tulburare, frică? Oare nu pentru pacea, bunăstarea noastră se roagă? Și noi ce facem: proteste și alte minunății?

Ovidiu b. , nu ti se pare ca te contrazici in aceste doua fraze?
Cine l-a vazut pe Pr. Iustin stie cat de fragil este la cei 95 ani! Cu toate acestea protesteaza in felul cuviosiei sale si sta drept.

Last edited by Miha-anca; 26.01.2013 at 22:45:51.
Vechi 26.01.2013, 22:45:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Miha-Anca

L-am auzit cu urechile mele.
Sa nu ne prefacem, caci e bine sa recunoastem adevarul.
Asta a afirmat parintele Iustin si , in opinia mea, a gresit.
Nu il acuza nimeni ca a gresit, dar sa recunoastem adevarul.
Bine, daca tu l-ai auzit afirmand acest lucru, atunci am luat la cunostinta.
Vechi 26.01.2013, 22:46:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Antonia,

De la cine ai inteles? Cine sunt cei de la care ai inteles ?
Eu de exemplu, am inteles de la duhovnicul meu ca NU se poate vorbi de lepadari sau caderi din har in aceasta faza, a cipului in acte, fara ca nimeni sa conditioneze primirea actului respectiv de lepadare.
Cu ce e mai prejos duhovnicul meu ca cei de la Petru Voda?
Nu are acelasi har de la Dumnezeu?
De ce l-a ucis Cain pe Abel? Eu nu pot sa masor Harul nimanui, nu stiu daca sunt amandoi la fel de placuti inaintea lui Dumnezeu.

http://www.stirimedia.com/parintele-...e-electronice/
Vechi 26.01.2013, 22:46:28
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cine stie ce i s-a spus despre "cip".
Vechi 26.01.2013, 22:48:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dar tu, ovidiu b., cum ajungi la o certitudine?
Simplu, ascultând ce-mi spune duhovnicul, apoi voi urmări ce spune Biserica și nicidecum ce spun 2-3 site-uri cipofobe. Cred că e destul de clar.

Citat:
Dar cand Parinti induhovniciti, cu inainte vedere iti spun un lucru, mai ai argumente sa ii contrazici?!?
Măi Mihaela, adu-mi dovezi, ceva concret că părinții noștri începând cu Pr Iustin Pârvu și până la ultimul preot au dat sfaturi de ieși în stradă, de a protesta, de a crea tulburare și confuzie, de a nu respecta legea pe motiv că nu luăm actele cu cip, de nu asculta de Biserică și de duhovnicii noștri etc...

Eu nu contrazic duhovnicii. Așa pentru liniștea ta personală, în urmă cu trei luni am fost la Petru Vodă la pr Iustin, am fost și la pr Amfilohie, dar eu nu am auzit din gura lor prostiile ce le născociți voi aici pe forum, născociri și interpretări preluate de pe alte site-ri cipofobe.

Ucenicii părintelui puseseră afiș că nu mai dau dezlegări pesoanelor care au acte cu cip, iar părintele le-a spus să le dea jos. Asta ți-o spun așa ca să înțelegi că se greșește chiar acolo în ograda lor. Apropo e o mănăstire la care merg anual cu mult drag, să nu crezi că am ceva cu ei.

Citat:
Pe unii argumentele Parintilor ii conving; pe altii madria ii pune sa nege si ceea ce e evident.
Ce te vonvinge? Te rog explică-mi să înțeleg mai bine.

Citat:
Nu ne putem face o parere dintr-odata; dar cu timpul se cristalizeaza ceea ce e adevarat de ceea ce e minciuna.
Fac o paralela: ai vazut cat au fost de constransi cei din inchisori a se "reeduca". Cu toata brutalitatea folosita, tortionarii nu au reusit sa ii indeparteze de Hristos; ba, dimpotriva, i-au apropiat, printrun efort sustinut al celor in cauza, de Dumnezeu.
Păi nu constați că cipofobia asta ne depărtează de Hristos?

Citat:
In concluzie, sa cerem lui Dumnezeu sa ne lumineze, caci vremurile sunt tulburi.
Păi asta ar trebui să facem. Să cerem bunului Dumnezeu luminare! Să ne căim de păcatele noastre și să fim pregătiți pentru viața veșnică.

ps: Slăbiciunea credinței noastre de aici se vede! Din frica celor va să vină! Dar oare pe cei credincioși Dumnezeu îi va lăsa?

Last edited by ovidiu b.; 26.01.2013 at 23:25:16.
Vechi 26.01.2013, 22:51:45
Senior Member

Implicit

Pai a afirmat asta si public parintele Iustin.
Se poate verifica. Exista interviuri, filmulete. E plin netul.
Eu nu ii fac proces parintelui Iustin. E un om batran, a suferit la viata lui si in mod sigur a fost si manipulat, nu neaparat cu intentie, ci din ignoranta.
Ca si marii duhovnici pot fi manipulati uneori, mai ales la varsta asta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34