Originea icoanei 'Eu sunt cu voi si nimeni, impotriva voastra'

Originea icoanei 'Eu sunt cu voi si nimeni, impotriva voastra' Mareste imaginea.

Icoana Maica Domnului „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra", care s-a preaslavit de curand, isi are inceputurile in Manastirea Leusino, in veacul al XlX-lea. Aceasta icoana - cunoscuta pe atunci sub numele de icoana „Laudei Maicii Domnului" - a fost daruita manastirii, in jurul anului 1860, de catre Gavril Medvedev, un negustor din raionul Gatcinski. „Lauda Maicii Domnului" va deveni, in putina vreme, cea mai venerata icoana din manastire. In cinstea acesteia, egumena Taisia va inalta, la Leusino, marea catedrala a „Laudei Maicii Domnului" (1889). Evlavia catre Nascatoarea de Dumnezeu, in manastire, a sporit astfel de la o zi la alta; intr-un paraclis special al lavrei, s-a citit neincetat, cu binecuvantare, vreme de 40 de ani, Acatistul Maicii Domnului.

Dupa vestita icoana, in atelierele manastirii, sub conducerea monahiei Alipia, s-au facut mai multe copii. Una dintre acestea se afla la iconostasul podvoriei Manastirii Leusino din Sankt Petersburg (intemeiata cu binecuvantarea Sfantului Ioan de Kronstadt). „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" este o icoana pictata dupa icoana „Laudei Maicii Domnului".

O copie deosebita a acestei icoanei a fost facuta pentru a fi daruita Sfantului Ioan de Kronstadt. Pe aceasta, cu binecuvantarea staretei Taisia, a fost realizat urmatorul inscris: „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra".

Sfantul Ioan de Kronstadt insusi va fi cel care va sfinti icoana, ce va purta de aici inainte acest nume.

Articol preluat din volumul Minunile icoanei Maica Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra"

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 6367

Voteaza:

Originea icoanei 'Eu sunt cu voi si nimeni, impotriva voastra' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE