
3 vietuitori, viata de obste
Hram: Buna Vestire
Acces: din Bucuresti spre SV pe DN 6/E 70 Draganesti-Vlasca, apoi spre NVpe DJ 503 Videle-Glavacioc, 125 km. Din Pitesti, spre SE pe DJ 659,55 km
Staret: protos. Casian Cretu;
Adresa: sat Glavacioc, com. Stefan cei Mare, 117711, jud. Arges
Manastirea Glavacioc - prima atestare documentara a Manastirii Glavacioc dateaza din anul 1441, cand Vlad Dracul intareste proprietatea manastirii asupra unui sat daruit de banul Radu. Manastirea Glavacioc este consemnata si intr-un hrisov al lui Radu cel Mare - datat 20 iulie 1507. Manastirea Glavacioc s-a aflat sub purtarea de grija a mai multor domnitori - Radu cel Mare, Neagoe Basarab, Mihnea Turcitul. A fost recladita in forma actuala de paharnicul Constantin Foca intre 1841 si 1844.
Paul de Alep, care a insotit pe patriarhul Macarie de Antiohia in tarile romane, scrie in notele lui in anul 1657: "Biserica este mare si cu o arhitectura frumoasa, avand doua turle, una deasupra navei, cealalta deasupra corului. Pe cele patru coloane sunt patru arcuri pe care este rezemata turla. (...) Chiliile manastirii toate sunt din piatra". Asemanand-o cu "biserica Adda din tinutul Tripoli", Paul de Alep mentioneaza ca nu a mai "vazut in aceasta tara nici o alta biserica care sa poata fi asemanata acesteia".
Manastirea Glavacioc a fost transformata in biserica de parohie din cauza comunistilor; redeschiderea ei s-a facut in anul 1991, prin purtarea de grija a IPS Calinic al Argesului si Muscelului.