Hotararile Sfantului Sinod intrunit in sedinta de lucru din 10 februarie 2010

In data de 10 februarie 2010, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane s-a intrunit pentru prima data in acest an. Lucrarile s-au desfasurat pe parcursul a doua zile consecutive, in Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Sedinta a fost precedata de Te Deum-ul, care a fost oficiat in Catedrala Patriarhala, incepand cu ora 09:30.

Hotararile Sfantului Sinod intrunit in sedinta de lucru desfasurata la Resedinta Patriarhala in zilele de 10 - 11 februarie 2010. Dintre hotararile luate, mentionam:

1. Publicarea la Editura Institutului Biblic si de Misiune in cursul anului 2010, proclamat de catre Sfantul Sinod „Anul omagial al Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti”, a volumelor 1) Autocefalie, libertate si demnitate, 2) Autocefalie si responsabilitate si 3) Autocefalie si comuniune. Biserica Ortodoxa Romana in dialog si cooperare externa (1885-2010);

2. Extinderea anul acesta la nivel national a programului socio-educational de prevenire a abandonului scolar ALEGE SCOALA!, initiat de Patriarhia Romanain 2008 si derulat pana in prezent in parteneriat cu fundatia World Vision-Romania in 10 eparhii din Mitropolia Munteniei si Dobrogei si Mitropolia Moldovei si Bucovinei;

3. Sfantul Sinod a apreciat rezultatele programului social-filantropic MASA BUCURIEI, initiat in urma cu un an de catre Patriarhia Romana si Societatea Selgros Cash&Carry S.R.L., prin care a fost sprijinita activitatea a 153 de institutii social-filantropice ale Bisericii care acorda asistenta in mod constant pentru aproape 14.000 persoane aflate in dificultate. Ca atare, s-a hotarat continuarea programului in toate eparhiile si cooptarea a noi parteneri.

Sfantul Sinod a definitivat Scrisoarea pastorala catre clerul si credinciosii ortodocsi in legatura cu colecta organizata in toate bisericile si manastirile in Duminica Ortodoxiei (prima din Postul Sfintelor Pasti, 21 februarie 2010) pentru Fondul Central Misionar, destinat lucrarii misionare, sociale si caritative a Bisericii Ortodoxe Romane.

Sfantul Sinod a adresat un Apel la unitate si demnitate romaneasca catre clerul si credinciosii din diaspora romaneasca.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romana

12 Februarie 2010

Vizualizari: 870

Voteaza:

Hotararile Sfantului Sinod intrunit in sedinta de lucru din 10 februarie 2010 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE