Evadatul cel milostiv

Odata, un om care a evadat din puscarie a scapat din temnita si s-a refugiat intr-o padure, langa un sat. Facandu-i-se foame, el s-a apropiat de o casa, unde credea ca va gasi ceva de mancare. Ajungand langa geamul casei, el auzi pe cei din interior cum sa vaita si plang. Negasind nimic pe afara si cautand sa fure ceva de prin casa, ori sa capete ceva de pomana, el batu la usa si intra. In casa, el gasi o familie adunata si plangand, fara nimic de mancare.

 Simtind durere pentru familia infometata, el zise:

- Nu mai plangeti. Anuntati autoritatile ca m-ati gasit si veti primi multi bani pusi pe capul meu, spre a fi predat lor. Atunci veti avea cu ce sa cumparati de mancare.

Evadatul s-a lasat condus la centrul de politie din sat, insa politistii, vazand maretia inimii lui si ascultand marturia celor in casa carora intrase, au cautat sa il gratieze de pedeapsa initiala.

.

25 Aprilie 2010

Vizualizari: 5851

Voteaza:

Evadatul cel milostiv 5.00 / 5 din 4 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Gabriel DumitruPostat la 2013-05-09 08:01

    Acesta este scopul penitentei, indreptarea raufacatorului si a necredinciosului. Raufacator nu poate fi decat un om fara credinta. In fiecare zi Dumnezeu ne trimite incercari care uneori sunt ca niste pedepse dar toate au un scop, indreptarea comportamentului, De ce vrea Dumnezeu sa ne indreptam? Pentru ca ne iubeste!

  • zaharia iuliaPostat la 2012-09-30 14:40

    Uneori infractorii sunt mai credinciosi si milostivi decat cei ce se cred imaculati si ajung sa conduca comunitati de buni credinciosi

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE