Gandul cel bun

Indreptandu-se spre casa, un taran a gasit la marginea drumului, pe camp, un sac plin cu porumb. Uitandu-se el de jur-imprejur, s-a hotarat sa-l ia acasa, fiindca i-ar fi prins tare bine si, oricum, nu-l vedea nimeni. S-a mai uitat o data inainte, inapoi, in dreapta si in stanga si s-a apleacat sa ia sacul.

Dar, deodata, s-a oprit, amintindu-si ca, intr-o singura directie, nu s-a uitat: in sus. Privind cerul, lasa acolo sacul si, zambind, isi continua linistit drumul spre casa, spunandu-si:

- Multumesc, Doamne, ca mi-ai dat gandul cel bun.

E drept ca as avea mare nevoie de un sac cu porumb, dar mai mult am nevoie de un cuget curat si linistit. Cu siguranta ca vreun vecin din sat nu a putut duce prea mult deodata si se va intoarce dupa sac. Daca l-as fi luat nu m-ar fi vazut nici un om, dar m-ar fi vazut Dumnezeu.

.

11 Aprilie 2010

Vizualizari: 6815

Voteaza:

Gandul cel bun 5.00 / 5 din 1 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • MIHAI-GIGI LAZURCAPostat la 2011-01-20 17:56

  Si cati am avea nevoie de un astfel de invatamant !!!

 • Pop LacramioaraPostat la 2010-04-16 03:18

  Da;Legat de acest subiect ,cândva,am auzit şi eu o poveste: Se spune că era undeva un om mai sărac dar căruia îi plăcea să mai umble noaptea la furat de grâne pe câmp şi lua cu el totdeauna pe unul din copii,o fetiţă. Intr-o noapte pe cănd şi-a umplut coşul carului cu snopi de grâu,înainte de a pleca spre casă s-a mai uitat o dată în toate părţile după care a dat să plece.În acest moment fetiţa l-a întrebat:Tată,de câte ori am fost cu tine la furat,te-ai uitat in toate părţile,numai în sus nu. De ce? ...Tatăl ruşinat,a descărcat carul ,i-a mulţumit fetiţei că i-a deschis mintea,a ridicat ochii spre cer şi şi-a cerut iertatre, după care s-a întors acasă şi din acea noapte nu a mai furat niciodata. Inţelegem deci că un copil este într-adevăr un mare dar de la Dumnezeu, căruia de multe ori îi datorăm chiar propria mântuire.

 • Vasa NastaPostat la 2010-04-12 14:29

  Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu da-mi gandul Tau cel bun in toate clipele vietii mele ! Amin.

 • mihaela stancuPostat la 2010-04-12 06:32

  foarte frumos!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE