Incercarea credintei

Avva Agathon a venit candva sa vanda cateva lucruri si a dat peste un schilod la marginea drumului. Schilodul il intreaba: "Unde mergi?". Avva raspunde: "In oras, ca sa vand marfa". Acela zice: "Fa-ti mila si ia-ma cu tine". Batranul l-a luat in spinare si l-a dus in oras.

Acela i-a zis: "Unde-ti vinzi marfa, acolo sa ma pui jos". Si a facut intocmai. Dupa ce vindea cate un cos, schilodul intreba: "Cu cat l-ai dat?". Si el ii spunea cu cat. Atunci schilodul ii cerea: "Cumpara-mi o placinta". Si-i cumpara. Apoi mai vindea un cos. Si acela intreba: "Cu cat l-ai dat?". Si-i spunea: "Atat". "Cumpara-mi cutare". Si batranul ii cumpara. Dupa ce si-a vandut toata marfa si vroia sa plece, schilodul il intreaba: "Pleci?". El zice: "Da". Celalalt: "Mai milostiveste-te o data si du-ma in locul in care m-ai gasit". Si luandu-l iar in spinare, l-a carat in locul de unde-l luase. La sfarsit, acela ii zice: "Binecuvantat esti, Agathon, de Dumnezeu in cer si pe pamant“. Dar cand si-a ridicat batranul ochii n-a mai vazut pe nimeni. Fusese un inger al Domnului, care venise sa-l puna la incercare.

.

02 Mai 2011

Vizualizari: 8529

Voteaza:

Incercarea credintei 5.00 / 5 din 4 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Constantin BalanPostat la 2012-08-29 19:03

    foarte frumos a spus Mihaela

  • Mihaela NistorPostat la 2011-05-03 10:13

    Nu am curajul sa visez ca pot fi atat de credincioasa ca Avva Agathon. Dar sunt fericita si dorm linistita daca seara la culcare am curajul sa rostesc Rugaciunea Tatal Nostru si daca un am facut pe nimeni sa planga din cauza mea.DOAMNE AJUTA!

  • Nina VitanPostat la 2011-05-03 08:39

    Doamne ajuta-ne in incercari sa facem Voia ta, sa nu ne pierdem credinta, Amin

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE