Infranarea limbii

Un batran a venit la avva Achilas si l-a vazut scuipand sange. L-a intrebat: "Ce-i asta, parinte?". Batranul i-a spus: "E cuvantul unui frate care m-a suparat, iar eu m-am luptat sa nu i-l intorc si m-am rugat lui Dumnezeu sa-l indeparteze de la mine. Cuvantul s-a facut ca sangele in gura mea; l-am scuipat, m-am linistit si am uitat supararea".
 

15 Octombrie 2010

Vizualizari: 6348

Voteaza:

Infranarea limbii 5.00 / 5 din 1 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • LIPOVESCHI CONSTANTINPostat la 2011-06-08 05:31

    Toate cuvinte folosite de om aduc rod: cuvintele rele aduc rod rau, cuvintele bune aduc rod bun; dar la fel este, daca nu si mai cumplit, cu gandurile, cu faptele, cu vointele, cu alegerile fiecaruia in parte.... Problema este atunci cand acestea se folosesc la nivel mai general: pentru o regiune (land),pentru o tara, pentru un continent, pentru o planeta, pentru un sistem solar, pentru un univers...si mai ales atunci cand se asociaza mai multi oameni simultan pe acelasi cuvant, obiect, fiinta, sistem.... Doamne ajuta!

  • Rodica MurariuPostat la 2010-10-16 07:48

    Mult face cumpatarea la vorba.Cuvintele au forta, pot fi ziditoare si aduc rod, daca sunt chibzuite.Cand suntem incercati, sa ne oprim de la a rosti vorbe care dor, care pot distruge o relatie, o prietenie, care pot schimba pentru totdeauna o viata de om- a noastra sau a celui caruia i-am adresat cuvintele, pot arunca un om in disperare... "Pune Doamne paza gurii mele "-asa cum spune psalmistul.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE