Juramant mincinos facut pe icoana

Doi prieteni, Ioan si Serghie, s-au legat amandoi cu fratia de cruce inaintea unei Icoane a Maicii Domnului din Manastirea Pecerska. Ioan era un om foarte bogat si avea un fiu, Zaharia, in varsta de cinci ani. S-a intamplat insa ca Ioan s-a imbolnavit de moarte, inainte de a muri, el l-a incredintat pe fiul lui Zaharia in grija fratelui lui de cruce, Serghie, lasandu-i pentru aceasta si o mare cantitate de aur si argint, pe care Serghie sa o pastreze spre a i-o inmana tanarului la implinirea majoratului.

Dar cand Zaharia a ajuns la varsta cuvenita, tutorele lui, Serghie, adica fratele de cruce al tatalui lui mort, a negat cum ca ar fi primit in grija mostenirea lui. Zaharia atunci a zis:

- Sa jure ca nu a primit in grija mostenirea mea chiar inaintea Icoanei Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, in fata careia s-a legat odinioara prin fratie de cruce cu tatal meu. Si daca inaintea acelei icoane el se jura ca nu a primit nimic in grija de la tatal meu Ioan pentru mine, atunci nici eu nu voi mai cere nimic de la el.

Serghie s-a invoit. Dar jurandu-se in fata acelei icoane si vrand apoi sa se apropie si sa o sarute, o putere il tinea departe, nedandu-i voie sa vina la icoana. Serghie a inceput atunci sa strige ca un nebun catre Sfintii Parintii Antonie si Teodosie, care erau de fata acolo, zicand:

- Nu-l lasati pe acest inger nemilostiv sa ma omoare !

Acel inger era un diavol infricosator, care il chinuia prin ingaduinta lui Dumnezeu.

Asa a dat Serghie la iveala comoara pe care Ioan i-o incredintase demult. Cand au deschis cufarasul, s-a vazut ca aurul si argintul inchis acolo se dublase in cantitate. Aceasta se intimplase prin purtarea de grija a lui Dumnezeu. Primind banii, Zaharia i-a incredintat Manastirii Pecerska, iar el s-a tuns monah.

25 Martie 2010

Vizualizari: 4193

Voteaza:

Juramant mincinos facut pe icoana 5.00 / 5 din 1 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

 • Gheorghe MotrescuPostat la 2010-03-26 09:18

  Totdeauna vor avea de castigat doar cei care se vor teme de Dumnezeu.

 • TUDOR GABRIELAPostat la 2010-03-26 06:21

  Mare dreptate graiesc aceste pilde!Si in viata de toate zilele se intampla astfel de minuni.Eu una sunt sigura ca Dumnezeu nu lasa sa atarne balanta faptelor intr-o parte.Totul se echilibreaza pe lumea asta datorita dreptatii Divine.

 • BOTEZATU AUREL Postat la 2010-03-26 04:47

  Mai trist este ca astazi ne este furata chiar mantuirea de catre cei care se apleaca cu necinste asupra Sf Icoane !

 • Icleanu AnamariaPostat la 2010-03-26 04:22

  Chiar mult folositoare aceasta pilda!

 • Carmen Simona BizinichePostat la 2010-03-25 19:58

  Foarte frumoasa pilda. In final, adevarul triumfa si cel care incearca sa fure nu se bucura nici de bani, nici de liniste.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE