Magarul cel cazut in fantana

Intr-o zi, magarul unui taran cazu in fantana.

Animalul planse ore in sir, in timp ce taranul se gandea ce ar putea sa faca sa-l scoata din fantana. Pana la urma se hotara. Ce si-a zis taranul: ca animalul si asa este deja batran si e timpul ca si fantana sa fie astupata, asa ca nu se merita sa mai scoata animalul de acolo.

El isi chema cativa vecini sa-l ajute. Fiecare lua cate o lopata si incepu sa arunce pamant in fantana. Intelegand ce se intampla, magarul a inceput sa urle apoi, spre marea mirare a tuturor, s-a linistit.

Dupa un timp, taranul se uita in fantana si vazu foarte mirat ca, dupa fiecare lopata de pamant, magarul se scutura si pasea un pas mai sus. Peste putin timp, lumea ramase foarte mirata, cand magarul ajungand sus, pasi peste marginea fantanii, iesind foarte bine afara.

*

Nici un necaz si nici o greutate nu are rostul de a ne omora ori de a ne duce in deznadejde, ci de a ne intari si de a ne apropia tot mai mult de lumina, de Dumnezeu.

14 Iunie 2010

Vizualizari: 6398

Voteaza:

Magarul cel cazut in fantana 5.00 / 5 din 2 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • viorel vladescuPostat la 2010-06-16 06:48

  Pilda este edificatoare,lipsurile,greutatile vietii,neajunsurile si orice iti umple viata de amaraciune te poate duce la deznadejde.In aceste momente,numai Lumina iti da putere,lumina divina te calauzeste spre a iesi din intuneric. Asa cum minunat spune Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan{1-4,5) "Viata era intr'Insul,si viata era lumina oamenilor;si lumina intru intuneric lumineaza si intunericul nu a cuprins-o"

 • Aurelia HanesPostat la 2010-06-15 07:36

  Aurelia Hanes De multe ori greutatile si necazurile de fac sa ajungem la disperare.Doar prin credinta vom putea sa depasim totul.Dumnezeu este langa noi de fiecare data si noi nu trebuie sa uitam de El.

 • DANIELA JILAVEANUPostat la 2010-06-15 05:37

  adevarat este ca necazurile te aduc mai aproape de Dumnezeu,foarte frumoasa este aceasta pilda

 • ADRIAN MURESANPostat la 2010-06-15 01:22

  SUPERBA PILDA !!! DOAMNE AJUTA !

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE