Nu judeca si nu vei fi judecat

Un frate din Pateric ce vietuise fara a implini cu prea multa constiinciozitate randuielile zilnice a fost vazut pe patul de moarte cu un chip luminat si linistit. Atunci parintii din manastire l-au intrebat cum de este atat de linistit acum cand se apropie plecarea catre Dreapta Judecata, de vreme ce nu si-a implinit toate ascultarile manastiresti. Raspunsul sau i-a uimit pe toti: "Cu adevarat nu mi-am implinit toate datoriile pe care le-am avut in obste, insa din ziua cand am pasit pe poarta manastirii si pana in prezent nu-mi aduc aminte sa fi judecat pe cineva, iar eu cred cuvintelor Domnului - nu judeca si nu vei fi judecat!"

 

07 Februarie 2011

Vizualizari: 9642

Voteaza:

Nu judeca si nu vei fi judecat 5.00 / 5 din 6 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Scharmuller AnaPostat la 2011-12-12 11:14

    Doamne ajuta ma sa fac voia ta de multe ori judecam pe fratii nostri si poate aceleasi greseli am facut si noi.imi pare rau de toate greselile pe care le am facut si ma rog DOMNULUIsa ma ajute sa nu le mai fac si sa nu mai judec pe nimeni.

  • Mihaela NistorPostat la 2011-02-08 04:07

    Din perspectiva omului de rand este f.f.greu de realizat. Sa ne rugam totus lui Daumnezeu si Maicii Domnului sa ne dea intelepciune si putere ca judecatile noastre sa nu aduca daune semenilor nostri.

  • Nina VitanPostat la 2011-02-08 02:17

    Doamne ajuta-ma sa nu judec pe nimeni, iarta-mi greselile cele multe, da-mi putere si intelepciune sa fac ceea ce este placut inaintea Ta, Amin.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE