Omul ce credea in predestinare

Un pelerin, trecand in drumul sau pe langa un ogor, vazu un taran care semana pamantul. Oprindu-se si intrand in vorba cu taranul, spre a se mai odihni de osteneala drumului, pelerinul ajunse sa vorbeasca cu acesta chestiuni sufletesti. Vorbind ei despre Dumnezeu si despre om, despre prestiinta lui Dumnezeu si despre munca omului spre mantuire, taranul spuse:

- Daca Dumnezeu a prevazut ca eu ma voi mantui, cu siguranta asa va fi, ori ca fac bine, ori ca fac rau, iar daca El a prevazut ca voi fi osandit la chinuri vesnice, voi fi osandit, chiar daca voi face bine, chiar daca voi face rau.

Pelerinul, ascultand cu mahnire pe taran si vazand cele ce acela lucra pe pamant, ii spuse:

- Daca Dumnezeu a prevazut ca aici se va face grau, de ce mai semeni, pentru ca ori de semeni, ori de nu semeni, aici se va face grau, si toata munca ta e deci degeaba ?!

21 Februarie 2010

Vizualizari: 10154

Voteaza:

Omul ce credea in predestinare 5.00 / 5 din 5 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • Mihaela NistorPostat la 2015-12-30 09:46

  Dumnezeu iti da putere si intelepciune, dar nu munceste in locul tau si nici nu te fereste de cele rele daca tu nu te feresti.De unde si zicala:Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si-n traista.

 • Desanca TismanarPostat la 2011-08-28 09:29

  Fara silinta nimic nu e cu putinta !Dumnezeu nu e egoist...,ne-a lasat alegerea! DOAMNE ,lumineaza-ne ,sa stim a alege!Amin!

 • Marius Stelian MoldovanPostat la 2010-02-23 12:46

  Dumnezeu l-a creat pe om cu sufletul dupa chipul si asemanarea sa. Nu a facut pe om ca sa-l piarda dar nici sa-l oblige la mantuire. Dumnezeu l-a creat pe om LIBER, i-a acordat libertatea de a hotara singur daca se mantuieste sau nu. Ne-a oferit calea cea dreapta, ne-a oferit un model de mantuire pe fiul sau prea iubit. Graul creste impreuna cu neghina si la seceris acestea se vor alege unele de altele si asta se va face in functie de faptele noastre pentru ca viata ne-a fost data ca sa aflam calea spre mantuire. Pace si bucurie, doamne ajuta.

 • Adriana TapalagaPostat la 2010-02-22 18:00

  Minunata pilda! Va multumesc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE