Puterea avvei Macarie

Un tata avea un copil paralitic. Intr-o zi l-a dus la chilia avvei Macarie. L-a lasat plangand langa usa si s-a retras cat mai departe. Batranul, vazandu-l pe copil, l-a intrebat: "Cine te-a adus aici?". Copilul a raspuns: "Tata m-a lasat aici si a plecat".

Batranul i-a grait: "Scoala-te si du-te la dansul". Indata, copilul s-a vindecat, s-a sculat si s-a dus la tatal sau. Si asa s-au intors acasa.
 

.

31 August 2011

Vizualizari: 8092

Voteaza:

Puterea avvei Macarie 5.00 / 5 din 5 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Mihai Andrei MaracinaruPostat la 2011-09-01 13:03

    foarte frumos!!!Doamne ajuta Iisuse Hristoase Fiul Bunului Dumnezeu Tatal nostru!!!Amin.

  • Victor VasiliuPostat la 2011-09-01 08:54

    Macarie, ca toti calugarii, se nevoia pt. viata lui vesnica. O relatare paralela spune ca vazand copilul i-a spus direct sa plece, nestiind ca e paralitic. Simtind puterea care a iesit din el s-a suparat, mai apoi. A fost de fapt inselat si furat de munca sa. Si, prizonier al credintei sale, cred ca a trebui sa-i ierte pe amandoi si neamul lor. Dar , cum se intampla in viata, ne mai vedem si altadata.

  • susana susicaPostat la 2011-09-01 07:28

    Biserica este ,,un colţ de cer pe pământ” şi trecând pragul Bisericii, trebuie să ştim, că de fapt trecem de pe pământ la cer. În Biserică este suficient să spui din suflet şi doar o singură dată,,Doamne miluieşte”, acasă, în schimbul acesteia trebuie să citeşti întreaga Psaltire; în Biserică este de ajuns o singură metanie, acasă ai nevoie de o mie, pentru a dobândi aceeaşi plată de la Dumnezeu; dacă vei asculta cu râvnă şi evlavie Sfânta Liturghie, aceasta va înlocui şase mii de rugăciuni ale lui Iisus. Trebuie să fim oameni bisericeşti mergând cât mai des la Casa Domnului - Biserică - fiindcă nefericit este acela care lipseşte fie şi de la o singură Sfântă Slujbă, căci aceasta nicicând nu se va mai repeta. în fiecare Duminică sărbătoare.Pravila Sfinţilor Apostoli spune acestea: Cel ce a absentat de la trei Sfinte Liturghii consecutiv, fără o cauză bine întemeiată, acela se află deja în afara gardurilor Bisericii şi uşor poate ajunge sub influenţa duhurilor rele şi vrăjilor”.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE