Roadele cele dulci ale ascultarii

La un parinte batran a venit un tanar care i-a cerut sa-i fie ucenic. Dupa ce l-a refuzat de mai multe ori, pentru a-i incerca vointa si sinceritatea dorintei, cat si smerenia, parintele l-a primit. Vorbindu-i despre ascultare si puterea acesteia in dobandirea vietii celei inalte, parintele i-a cerut sa-i fagaduiasca ascultare deplina intru toate, iar mai apoi i-a randuit ucenicului un loc linistit spre petrecere.

Peste cateva zile, batranul a luat un toiag uscat, l-a infipt in pamant si i-a cerut tanarului sau ucenic sa-l ude zilnic, zicandu-i:

- In toate zilele sa-l uzi cu apa, pana ce va infrunzi si va face roade.

Fata de locul unde vietuiau ei, izvorul era atat de departe incat ucenicul trebuia sa plece dupa apa dis de dimineata, ca sa apuce sa se intoarca pana la lasatul serii. Timp de trei ani, ucenicul cel cu ascultare sfanta a facut ceea ce parintele sau ii ceruse, fara sa intrebe nimic, fara sa carteasca, fara sa oboseasca, si avand multa incredere in batranul sau.

Dupa trei ani, toiagul cel uscat al batranului a inmugurit, a inverzit si a facut roade. 

Batranul, luand fructe din acel pom, a impartit fratilor, in biserica, zicand:

- Luati de mancati, fratilor, acesta este rodul cel dulce al ascultarii !

26 Ianuarie 2010

Vizualizari: 7676

Voteaza:

Roadele cele dulci ale ascultarii 5.00 / 5 din 4 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

 • andreea neacsuPostat la 2011-01-31 19:55

  Multa rabdare a avut fratele acela !

 • Gabi EstasPostat la 2011-01-30 16:25

  Adevarat ca omenirea de azi a ajuns toiagul cel uscat, si avem nevoie de SMERENIE, dar si de BUNATATE, sa nu ne fie ciuda si sa vrem raul aproapelui pentru ceea ce are, sa ne toleram macar unii pe altii daca nu ne putem iubi aproapele, si aici am mai ajuns la o cerinta a Domnului, adica IUBIREA. Iubindu-ne semenii , niciodata nu le-am putea dori raul, pentru ca iubirea nu face casa buna cu ura. Pacat ca natia noastra a ajuns asa de rau, sa se urasca unii pe altii, sa-si vrea raul unii la altii, ...rugati-va oameni buni sa va scape Dumnezeu de acest defect nimicitor care este URA fata de semeni, dorinta de a fi deasupra tuturor. Si culmea este ca, acesti oameni care au rautate in suflet nici nu pot progresa, si atunci, in nimicnicia lor, prefera sa fie mai sus dind bobirnace semenilor pentru ai ruina. Iar ceea ce ni se intimpla acum ca si natie este exact o consecinta a raului sufletului majoritatii din noi. Ceea ce majoritatea isi doreste fata de semeni uite ca are satisfactia sa si primeasca, prin mina celor care ne conduc, carora nici macar nu le gasesc vina, ei sunt doar niste executanti ai puterii supreme care este Dumnezeu, si care ne-a dat ceea ce majoritatea dintre noi emana, ura intre semeni si razbunare. Culmea este ca acea majoritate nu-si da seama de greseala si, daca vom avea aceiasi conducatori, inseamna ca inca suntem rautaciosi si rai si inca vom mai primi prin ei portia de rau pe care il meritam. Dumnezeu sa ma ierte ca am indraznit sa-mi judec semenii, dar asi vrea sa inteleaga semenii mei ca, in loc sa judece cu ura pe X sau Y,ca face si drege, mai bine s-ar ruga Domnului sa le scoata ura din suflet, si sigur vor primi ceea ce cer, si atunci sigur vom trai mai bine... Sa ne ajute Dumnezeu!

 • Oancea MihaelaPostat la 2011-01-30 12:03

  multumesc si eu Catalina,pentru cuvintele tale si DOAMNE AJUTA in toate nevoile sufletesti si trupesti.Mihaela

 • Constantin BernathPostat la 2011-01-30 11:59

  Cele postate de sora noastra Catalina Alexandra sunt adevarate si dovedesc faptul ca Domnia Sa este o buna crestina. Felicitari.

 • Catalina Alexandra RadianPostat la 2011-01-30 08:07

  Toiagul uscat, care este omenirea de azi, ar inflori si ar da roade, spre a fi daruite tuturor, daca am intelege cat este de roditoare rugaciunea, cu suflet curat, cu staruinta, si daruire intr-un cuvant: SMERENIE. Ne sperie dezastrele, cataclismele, accidentele de tot felul dar nu pricepem ca acestea s-ar diminua, daca ne-am ruga cu smerenie Bunului Dumnezeu pentru painea cea de toate zilele, adica pentru hrana spirituala a sufletului, a mintii,si nu in ultimul rand a trupului. Toata suflarea azi, se opreste numai la hrana trupeasca, care nunumai ca este pe ultimul loc, dar le distruge pe celelalte trei: spirit, suflet, mental! Aceasta pilda este una dintre cele mai frumoase, si sugestive pentru ceea ce traim noi acum. Multumesc,

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE