Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa

Se spune despre un tanar ce avea ravna mare ca venind odata la o renumita manastire si preocupat fiind de un anumit gand, s-a oprit sa se spovedeasca la duhovnicul de acolo. Ajuns in fata batranului duhovnic, tanarul a inceput a isi desfasura gandurile ce il macinau, aproape fara a mai rasufla, zicand:

- Parinte, ce pot face eu pentru ca lumea sa-si gaseasca pacea, sa nu mai existe atat de multe conflicte militare si pentru a nu mai muri atat de multi oameni nevinovati ?

Duhovnicul cel batran, intelegand starea tanarului si cautand a-l face pe acesta sa priveasca spre cele de trebuinta lui si spre cele ce ii erau lui in putere, adica asupra pacatelor si faptelor sale, fara a-l lua catusi de putin in ras, ii zise:

- Pentru pacea lumii tu poti face urmatorul lucru, care este si un lucru de capatai: atunci cand vei iesi din chilia aceasta, sa ai grija sa nu trantesti prea tare usa !

20 Aprilie 2010

Vizualizari: 5983

Voteaza:

Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa 5.00 / 5 din 3 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Gabi EstasPostat la 2011-08-27 07:00

    Da, adevarat a grait duhovnicul cel batran.... principala componenta a lumii suntem noi oamenii, iar pacea si rabdarea fiecaruia din noi formeaza pacea lumii. Dumnezeu sa ne aiba in paza sa, il rog sa ne ierte pacatele, iar pe Maicuta Domnului, sa ne acopere de tot raul cu prea cinstitul ei acoperamant. Amin

  • ioana siminaPostat la 2010-11-11 15:23

    Pacea lumii se obtine prin pastrarea cumpatului in orice situatie. Iar tu trebuie sa fi un exemplu pentru cei din jurul tau si sa ii inveti si pe iei la fel, adica sa iti urmeze exeplul. Lucrearea de pace incepe de la cum te comporti tu cu cei din jurul tau si cum ii ajuti pe ei sa fie mai buni.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE