Smerenia poate fi usor incercata

La o manastire, un calugar ii tot marturisea staretului: "Parinte staret, sunt un pacatos, nu sunt in stare de nimic, sunt mai rau decat ceilalti”. Intr-o zi, staretul l-a pus la incercare. Venind din nou calugarul la el, i-a spus: "Am auzit ca nu prea iti faci datoria, fratii spun ca dormi prea mult, mananci pe ascuns, lipsesti de la pravila”. In urma acestor cuvinte, calugarul a spus: "Cum adica? Eu nu-mi fac datoria? Cum adica? Sunt eu mai pacatos decat ei?”

Staretul l-a inteles pe loc: "Parca asa spuneai inainte, ca esti pacatos! Doreai sa-ti arati un chip al smereniei pe care nu-l aveai, ca sa-l ascunzi pe cel adevarat, al mandriei. Du-te! Nu esti smerit.

Sa stii ca smerenia devine virtute cand indreapta slabiciunile, nu cand doar le afirma. Si smerit nu este cel care spune despre sine ca este smerit, ci acela care rabda cu smerenie si adevarul si neadevarul spus de altii despre sine”.
 

.

26 Septembrie 2010

Vizualizari: 9229

Voteaza:

Smerenia poate fi usor incercata 5.00 / 5 din 1 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • elisabeta dinicaPostat la 2011-01-28 08:51

    nUMAI NECAZURILE DE POT SMERI sI DUMNEZEU,IN MAREA SA INTELEPCIUNE STIE CAT DE MANDRII SANTEM MAI ALES CAND SANTEM PREA SIGURI PE PUTERILE NOASTRE. tOCMAI DE ACEEA ESTE BINE SA NU UITAM CA TOATE SANT DARURI ALE LUI dUMNEZEU CARE NI LE TRIMITE NOUA NU PENTRU CA SANTEM VREDNICI CI PENSTRU MAREA LUI DRAGOSTE PENTRU NOI.

  • Mihaela GavrilaPostat la 2010-11-23 15:35

    Ma rog, Doamne sa fac voia TA! Sa am puterea sa primesc cu smerenie tot ce mi-e dat. IARTA-MA, cand pierd rabdarea si cumpatul!Lumineaza-ma sa inteleg ceea ce trebuie. In ultima perioada,de la moartea tati, pe rand s-au racit relatiile cu restul lumii! Slava Domnului k sotul si copii imi sunt aproape, chiar dak distanta ne desparte! TEam pe Tine, DOAMNE!

  • liliana-daniela Postat la 2010-09-27 14:40

    "Iert cu toata libertatea sufleteasca pe cei ce mi-au facut mie personal rau.De fapt, CEI CE M-AU LOVIT, MAI TARE M-AU IMPINS IN BRATELE DOMNULUI, SI LE MULTUMESC." Valeriu Gafencu-Sfantul inchisorilor. Inca un exemplu de smerenie demn de a fi urmat. Doamne-ajuta!

  • Rodica MurariuPostat la 2010-09-26 13:33

    Cred ca smerenia este o piatra de incercare pentru multi.Nu suntem in stare sa rabdam un neadevar spus despre noi, nu recunoastem ca tot ce avem, toate darurile sunt de fapt ale lui Dumnezeu si de la Dumnezeu.Doamne, fii langa noi noapte si zi si vin-o in intampinarea noastra, cu ajutorul Tau, caci fara Tine suntem saraci si neajutorati! Indruma-ne, caci Tu esti Singura si adevarata calauza, Tu esti singura cale pe care trebuie sa o urmam!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE