Si gandurile ne vatama

Odata au venit la fericita Maica Teodora niste surori si au intrebat-o despre gandurile cele necuviincioase si murdare.

Fericita Teodora a lacrimat si a zis:

- N-auziti oare ce zice Domnul: "Voua insa si perii capului toti sunt numarati."? Parul sunt gandurile, iar capul, mintea. Orice gand insotit de o impreuna-indulcire si invoire cade sub judecata si Dumnezeu socoteste pofta de femeie drept desfranare, mania drept ucidere, ura drept crima, caci zice: "Tot cel ce se manie pe fratele sau in desert este supus judecatii" si "Cel ce uraste pe fratele sau este ucigas de oameni". De asemenea, marele Pavel zice: "Va descoperi Domnul sfaturile inimii si va da pe fata cele ascunse ale intunericului" si inca: "Cel ce va osandi si cu gandul, va raspunde in ziua Judecatii".

Asadar sa nu ziceti ca gandurile nu ne vatama, ca numai unirea cu ele este judecata ca si fapta.

Auzind acestea, monahiile s-au mirat si au proslavit pe Dumnezeu, Care i-a daruit Fericitei Teodora un asemenea har si o astfel de judecata si, aratandu-i recunostinta, s-au dus cu un mare folos sufletesc.

.

27 Mai 2010

Vizualizari: 7418

Voteaza:

Si gandurile ne vatama 5.00 / 5 din 2 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • N DPostat la 2010-05-28 22:14

    In fiecare zi avem spre vedere o pilda deosebit de frumoasa. In fiecare zi intru pe site sa invat cate ceva din pilda zilei si de fiecare data ma folosesc mult prin invataturile de aici. Este un lucru frumos ca avem o astfel de rubrica pe site, care aduce atat de multa invatatura si folos duhovnicesc tuturor.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE