Lunaticul si nebunia lumii

Lunaticul si nebunia lumii Mareste imaginea.

Hristos vindeca un lunatic si intreaga nebunie a lumii. Cea mai mare nebunie imaginabila este sa respingi Evanghelia (prima promisa), sa ramai prea rigid, prea tensionat. Hristos a detensionat conflictul pe Cruce. Suntem innebuniti si pentru ca suntem chemati sa dobandim mai multe abilitati ca oricand, pentru a evita vicleniile. Pare o nebunie sa crezi in societatea de azi, bazata pe profitul concret. Vestea Buna este ca nu vom fi trecuti cu vederea (Dumnezeu nu ne va ignora). Acuzati ca suntem medievali, macar sa fim cavaleri!

Hristos este realist, arata cauza bolii: "Sunt multi care nu cred!". Suntem alesi de Mesia ca sa Ii slujim, asa cum Solomon a fost ales sa construiasca templul, asa cum semintia lui Levi a fost aleasa pentru slujba preoteasca, asa cum au fost alesi cei 12 apostoli. Toti suntem alesi sa aducem rod. Voia lui Dumnezeu pentru mantuire e indreptata asupra intregii omeniri. Nebunia este sa traiesti in inselare, departe de Adevar. Dumnezeu ne iubeste cu o iubire vesnica; este o nebunie sa I te pui de-a curmezisul, sa fii mereu Gica contra.

Suntem fiinte dorite. Dumnezeu a dorit sa ne creeze din iubire; nu suntem nici haimanale cosmice, nici cersetori la marginea universului. Suntem creati pentru vesnicie, suntem (ras)cumparati cu pret de sange. Daca am cauta o nebunie maxima, aceea ar fi uciderea de pe Golgota, tradarea suprema. Nebunia de azi: multi nu vor sa creada. Multi nevinovati sunt ucisi in razboaie nebunesti. Inima ramane neimplinita daca nu isi gaseste odihna in Dumnezeu.

Scopul este sa ajungem la credinta, pentru a nu fi pierduti. Porunca iubirii o aplicam mai intai in familie, apoi cu vecinii si cu toti. Mantuirea este la indemana. Putem ajuta, doar sa vrem. Cum o scoatem la capat? Prin schimbarea limpede a vietii, prin ruptura cu viciile, prin viata in credinta zi de zi. Ce sa facem? Sa Il iubim pe Dumnezeu, sa strangem comori in cer, sa raspandim Cuvantul lui Dumnezeu, sa traim in sfintenie. Sa ne spovedim, denuntand nebunia, falsificarea, rautatea, pentru a ne putea intalni cu Dumnezeu in viata noastra.

Marius MATEI

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

07 August 2015

Vizualizari: 4255

Voteaza:

Lunaticul si nebunia lumii 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE