Chemare

Chemare Mareste imaginea.

Lasandu-ne in voia lui Dumnezeu, vom reusi sa ne distantam de pacat si sa ne apropiem de mantuire.

"Veniti la mine toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna." Asa s-a adresat Hristos multimii care-l urma .Toti cei obositi si impovarati pot sa vina la El. Prin El oamenii il vor cunoaste pe Dumnezeu. Cu multa bunavointa ii invita pe cei apasati. "Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna pentru sufletele voastre."

De cate ori m-am simtit  fara ajutor, epuizata in fata greutatilor vietii mi-au revenit in minte  aceste cuvinte care m-au ajutat sa ma ridic de la pamant si sa o iau de la capat.  Desigur povara cea mai grea este povara pacatelor stiute sau nestiute, povara pe care daca am duce-o numai noi am fi striviti. El va lua asupra lui  sarcina grijilor si a intristarilor.

Esti slab, iti da putere, esti nestiutor, te lumineaza, esti ispitit, te fereste de ispita, esti ranit, te vindeca. Intotdeauna iti va arata un drum pe care sa o apuci spre liman. Singura conditie este sa luam jugul Sau asupra noastra, jugul fiind un instrument al servirii. Jugul care ne leaga in slujire este Legea lui Dumnezeu care ne uneste cu vointa lui Dumnezeu. Daca n-am respecta vointa lui Dumnezeu si ne-am comporta dupa vointa noastra, am ajunge la dispozitia lui Satan. Din pacate noi nu putem exista normal si demn fara ajutorul lui Dumnezeu. Constientizarea starii de pacat in care traim ar deveni de nesuportat fara El, Mantuitorul. Iubirea lui pentru Dumnezeu si pentru omenirea decazuta, L-au adus pe Iisus pe pamant ca sa sufere si sa moara.

Multi oameni sufera sub povara greutatilor vietii, deoarece ei incearca sa fie la standardele actuale ale societatii. Deci ei au ales sa lupte cu dificultati impuse de asa  zisul modernism, raportandu-se mereu la material si deloc la spiritual, fapt care-i distruge moral. Mantuitorul ne spune ca "jugul Sau este bun si sarcina Sa usoara".

Privind spre imparatia Domnului, orice dificultate are o rezolvare, iar drumurile ni se deschid si necazurile pier. Noi trebuie sa ne apropiem de El caci "este bland si smerit si vom gasi odihna", de la El vom invata umilinta si blandetea. Hristos nu era niciodata bucuros ca este laudat sau suparat pentru acuzatii. Noi, in schimb, suntem plini de nelinisti si griji pentru ca nu ne predam cu totul lui Dumnezeu.

Nu devenim importanti facand parada de valoarea noastra, devenim semnificativi numai prin trairea in Hristos. Daca Il vom iubi, vom vedea ca povara vietii devine usoara,  traind in si pentru Hristos, alaturi de El vom intra in Paradis. Cu cat suntem mai aproape de Hristos, cu atat il vom cunoaste pe Dumnezeu mai mult si cu atat mai intensa va fi fericirea noastra.

Vizireanu Fulvia (Felicis)

Despre autor

felicis Felicis felicis Felicis

Colaborator
30 articole postate
Publica din 29 Iulie 2010

30 Iulie 2012

Vizualizari: 2350

Voteaza:

Chemare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE