Suntem originali?!

Suntem originali?! Mareste imaginea.

Astazi, oamenii isi aleg prototipuri din alta lume, nu din lumea lor. Pana mai ieri omul isi alegea modele vii, dintre oamenii din jurul lui. Insa din pacate astazi oamenii isi aleg modele de pe un ecran, dintr-o revista.

Daca pana mai ieri se credea in povesti cu zane si cu printi salvatori, astazi se crede in telenovele, in emisiuni si in articole gossip.

Lumea e innebunita dupa barfa, dupa noutate, dupa senzational; cu cat se hraneste mai mult din acestea, cu atat cere mai mult. Directia omului de astazi nu mai este indreptata spre sufletul lui, spre semenii lui, spre ceea ce ar putea sa faca in slujba altcuiva si sa lase ceva in urma lui, sa nu treaca prin lumea asta degeaba. ci e indreptata asupra unui pol pe care eu l-as numi polul ego. Nesimtirea si egocentrismul au devenit moda si moda ii innebuneste pe toti; "totul va deveni un spital de nebuni" spune odata paintele Paisie Aghioritul, intr-o lucrare despre antihrist.

Originalitatea omului nu sta in a-si transforma viata in basme aparent reale, ci in a infaptui implinirea interioara proprie. Omul cauta, cauta, si de fiecare data crede in cate o iluzie si spera ca acea iluzie ii va da fericirea dupa care el tanjeste. Moderatorii acestei lumi se chinuiesc de foarte multa vreme sa spele creierele maselor de oameni cu diferite momeli care aduc fericiri de moment, insa incarca sufletul cu mizerie. Daca omul si-ar usura sufletul, ar reusi sa zboare, si-ar lua zborul si ar deveni stralucit, nu ar mai zace in gunoiul si in putoarea materiei, pentru ca fiind inglodati de materie, sunt prea grei pentru a fi liberi. Aceasta este teama acestor moderatori, ei fiind convinsi de puterea omului, s-au asigurat ca in fiecare clipa omul sa fie bombardat de imagini si slogane prielnice intereselor lor.

Daca vrei sa fi tu insuti, descatuseaza-te! Si vei descoperi pe cineva, cui nu i-ai dat oportunitatea pana acuma ca sa se manifeste; vei descoperi un copil nevinovat, sensibil, bun, altruist. vei descoperi un sfant, vei descoperi copilul din tine care iubeste neconditionat, care se joaca fara sa faca diferenta intre oameni, care se isi pune in joc toata sinceritatea lui, fara diferite vestimentatii si masti.

Suntem originali?!

 

Cosmina Pop

.

Despre autor

COSMINA POP COSMINA POP

Colaborator
3 articole postate
Publica din 21 Septembrie 2013

Pe aceeaşi temă

23 Septembrie 2013

Vizualizari: 500

Voteaza:

Suntem originali?! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE