Sfantul Nicandru Sinaitul

Sfantul Nicandru Sinaitul Mareste imaginea.

Sfantul Nicandru Sinaitul este praznuit in ziua de miercuri a Saptamanii Luminate. Sunt si izvoare care prezinta ziua de 29 ianuarie ca zi de cinstire a Cuviosului Nicandru Sinaitul. Sfantul Nicandru s-a nevoit in Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai. S-a nascut in anul 1581 si a trecut la cele vesnice in 1631. A facut ascultare de Cuviosul Ignatie Sinaitul, un duhovnic cu o viata duhovniceasca imbunatatita.

Ajutat de harul lui Dumnezeu, Sfantul Nicandru si-a intrecut parintele duhovnicesc in ascultare si nepatimire. A trecut la cele vesnice cu un an inainte de moartea duhovnicului sau. Dupa un an de la inmormantarea parintelui Nicandru, monahii au deschis mormantul in care se afla si trupul lui Nicandru, pentru a aseza trupul altui monah care adormise intru Domnul. Asa s-au invrednicit sa vada trupul Cuviosului Nicandru nestricat si mirosind a mir.

Tropar, glas I, Locuitor pustiului:
Locuitor Sinaiului si podoaba sfanta a sfintei manastiri, te-ai aratat, Nicandre, intelepte. Caci, ca un inger ai vietuit pe pamant, si daruiesti har celor care alearga sub al tau acoperamant. Slava Celui ce ti-a dat tie putere, slava Celui ce te-a sfintit, slava Celui ce ne-a daruit noua rugator neobosit.

Iulian Predescu
 

.

29 Ianuarie 2020

Vizualizari: 859

Voteaza:

Sfantul Nicandru Sinaitul 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Nicandru Sinaitul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE