Sfantul Proroc Agheu

Sfantul Proroc Agheu Mareste imaginea.

Sfantul Proroc Agheu

Agheu a fost unul din ultimii proroci ai Vechiului Testament . Numele "Agheu“ inseamna "sarbatoare“, "cel ce sarbatoreste“ sau "cel ce este sarbatorit“. Acesta s-a nascut in Babilon, in timpul robiei babiloniene a poporului lui Israel, cu 470 de ani inainte de Hristos. Tanar fiind, a mers la Ierusalim indemnand pe Zorobabel si pe losua preotul sa reconstruiasca Templul Domnului, prorocind ca noul Templu va avea o cinste mai mare decat a avut Templul ridicat de Solomon: "Si slava acestui templu de pe urma va fi mai mare decat a celui dintai", zice Domnul Savaot (Agheu 2, 9), aceasta pentru ca Mantuitorul Hristos avea sa intre in acest nou Templu. Amintim ca dupa ce evreii s-au intors in Cetatea Sfanta din robie, au inceput lucrarile, insa descurajati de rezistenta si amenintarile popoarelor pagane vecine si-au intrerupt lucrarea.

Agheu si Zaharia au fost alesi de Dumnezeu sa-i imbarbateze. Dumnezeu a vestit pri el ca Se va salaslui in toata slava Sa, in acel locas, simbol al Templului duhovnicesc vesnic, Biserica, Trupul lui Hristos.

Tot astazi, Biserica face pomenirea:

- Sfantului Mucenic Marin;
- Sfintilor Prom si Ilarie;
- Sfintei  Teofana;

Maine, 17 decembrie, Biserica face pomenirea Sfantului Proroc Daniel si a Sfintilor trei tineri: Anania, Azaria si Misail.

.

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

16 Decembrie 2022

Vizualizari: 30413

Voteaza:

Sfantul Proroc Agheu 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox