Sfintii Andronic si Athanasia

Sfintii Andronic si Athanasia Mareste imaginea.

Sfintii Andronic si Athanasia sunt praznuiti pe 9 noiembrie. Acesti sfinti s-au nascut in Antiohia si se ocupau cu vanzarea argintului. Datorita argintului, reusisera sa stranga o avere considerabila. Insa, acest lucru nu i-a facut sa uite de milostenie, ramanand niste oameni bine placuti lui Dumnezeu.

Dumnezeu le-a daruit doi copii, un baiat si o fata, care au trecut la cele vesnice la numai 12 ani.

Au indurat doliul cu rabdare si fara revolta impotriva lui Dumnezeu. Din relatarea vietii lor, aflam ca intr-o zi, pe cand Athanasia se afla la mormantul copiilor si plangea trecerea lor la Domnul, i s-a descoperit Sfantul Mucenic Iulian care i-a vestit ca, in ziua Judecatii, copiii ei vor cere de la Dumnezeu sa ia bunatatile cele ceresti deoarece au fost lipsiti de ele pe pamant.

Dupa aceasta descoperire, cei doi decid sa-si imparta averea saracilor si sa plece in pelerinaj la Locurile Sfinte. De aici au plecat spre Egipt, unde l-au intalnit pe Batranul Egumen Daniil. Acesta vazand dorinta lor dupa o viata duhovniceasca inalta, i-a cerut lui Andronic sa ramana alaturi de el, iar pe Athanasia a trimis-o la o manastire de maici din Tavennisi.

Dupa 12 ani de ascultare, cei doi se intalnesc. Si unul si altul doreau sa mearga din nou la Locurile Sfinte. El nu o mai recunoaste, insa Athanasia, din prima clipa si-a dat seama ca este sotul ei, dar nu i-a descoperit acest lucru. S-au imbratisat si au continuat impreuna drumul spre Ierusalim. Datorita ascezei, Andronic o privea ca fiind de parte barbateasca. Dupa intoarcerea din pelerinaj, prin voia lui Dumnezeu cei doi ajung sa locuiasca in aceeasi chilie. Andronic va cunoaste ca cea care a vietuit langa el i-a fost sotie abia la trecererea acesteia la cele vesnice. Egumenul Daniil stia de la aceasta acest adevar, si el ii va impartasi lui Andronic aceasta taina. La putin timp de la adormirea ei, a trecut si Andronic la Domnul.

.

09 Octombrie 2018

Vizualizari: 867

Voteaza:

Sfintii Andronic si Athanasia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE