Canonul Maicii Domnului - joi seara

Canonul Maicii Domnului - joi seara Mareste imaginea.

JOI  SEARA

Glas 4, Cantarea 1-a, Irmos:

Noianul Marii Rosii cu urme neudate, pedestru trecandu-l Israil cel de demult, cu mainile lui Moisi, in chipul Crucii, puterea lui Amalic in pustie a biruit.

Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne pe noi

De tot ajutorul cel din lucruri golindu-ne, Preacurata, toti cei ce suntem in primejdii spre ajutorul tau cel cu adevarat intemeiat de-a pururea alergand, ne mantuim.

Alinare in furtuna ispitelor si dumnezeiasca ocar muire in intreitele valuri ale patimilor te-a pus inainte pe tine Cel ce te-a proslavit pe tine; pentru aceasta catre limanul veseliei indreptezi pe robii tai, Preacurata.

Slava .


M-am ranit, eu ticalosul, cu sagetile pacatului, si acum zac in patul deznadajduirii, care la moarte ma duce si in iadul cel de suflet pierzator; din care rapeste-ma,  Stapana.

Si acum .
Gavriil ti-a adus tie, Preacurata, din cer «bucura-te»,  impotriva blestemului stramoasei. Ca tu ne-ai nascut noua Binecuvantarea si tuturor ai izvorat Bucuria cea vesnica.

Cantarea a 3-a, Irmos:

Dintru inaltime Te-ai pogorat pe pamant cu voirea, Cel mai presus de tot inceputul, si firea omeneasca cea smerita ai inaltat-o, prin Crucea Ta, din iadul cel mai de jos; pentru ca nu este sfant afara de Tine, Iubitorule de oameni.

Milostiveste-te, singura Maica a lui Dumnezeu, si ma miluieste, indura-te de sufletul meu, care in valurile patimilor trupului si ale sufletului se primejduieste, si ca o iubitoare de fiu intampina-ma si-l izbaveste pe acesta cu taria ta.

Amagirea celor vazute, cu taina departandu-ma de la dragostea celor nevazute si neratacite, intru cele de scarba m-au incuiat, din care rapeste viata mea, Preacurata, cu solirile tale.

Slava .
Abatandu-ma de la poruncile Tale, am cazut cumplit intru adancurile necazurilor si dureri cumplite ma cuprind; dintru care izbaveste-ma, Doamne, pentru rugaciunile Maicii Tale.

Si acum .
Aducandu-ne aminte, Fecioara, de graiurile dumnezeiescului inger, intru bucurie strigam tie: Bucura-te, Cinstita; bucura-te, indreptarea lui Adam; bucura-te, izbavirea Evei; bucura-te, mantuirea credinciosilor.

Cantarea a 4-a, Irmos:

Pentru dragostea chipului Tau, Indurate, ai statut pe Cruce, si s-au topit neamurile; ca Tu esti, Iubitorule de oameni, taria mea si lauda.

Tarie celor neputinciosi si mangaiere celor deznadajduiti, veselie celor intristati si bucurie celor necajiti si bogatie celor saraci te-a dat pe tine Cel Puternic, Mireasa Dumnezeiasca.

Acoperamant si sprijin si scapare fii mie, robului tau, Fecioara, si ma izbaveste de nemasuratele mele rele, ca sa propovaduiesc minunile tale tuturor marginilor.

Slava .
Lipsit fiind de lacrimi si de suspine, din intunecarea patimilor mele, te rog pe tine, izvorul milei, sa ma izbavesti de chinuri si sa ma aduci catre dumnezeiasca umilinta.

Si acum .
Pe tine curatitoarea tuturor oamenilor cu credinta te rog si ma cuceresc tie, celei binecuvantate: Fa-mi mie milostiv pe Judecatorul in ziua judecatii, cu rugaciunile tale.

Cantarea a 5-a, Irmos:

Intre doi talhari Te-ai cunoscut pe Cruce, Hristoase Dumnezeule, si s-a ridicat soarele cu cutremur si luna a stat intru randuiala sa; slava puterii Tale, Doamne.

Cu curgeri de umilinta spala-mi intinaciunile inimii mele, neintinata Fecioara, si daruieste-mi chipuri de pocainta cu sfintitele tale rugaciuni cele catre Milostivul Dumnezeu, pe Care negrait L-ai nascut.

Sa nu incetezi rugand pe Dumnezeu, pe Care L-ai intrupat, Fecioara, ca pe Mantuitorul si Stapanul, sa-mi daruiasca dezlegare greselilor mele si iarasi sa ma aduca
la veselia cea de demult, pe care nebuneste am pierdut-o.

Slava .
Pe Intelepciunea lui Dumnezeu cea ipostatica ai nascut-o cu trup dupa Ipostas, Fecioara, pe Cuvantul Cel mai inainte fara de inceput, Care in zilele cele mai de pe urma S-a unit din sangiurile tale cele curate, ca sa man-tuiasca pe om.

Si acum .
Vrand sa faca cunoscuta negraita Lui bunatate, Curata, Cel ce S-a intrupat din tine, te-a dat pe tine mijlocitoare noua, care de-a pururea impaci cu Dansul, prin solirile tale, pe cei ce-L manie pe El.

Cantarea a 6-a, Irmos:

Jertfi-voi Tie cu glas de lauda, Doamne, Biserica striga catre Tine, de sangele diavolilor curatindu-se, cu sangele cel curs, prin milostivire, din coasta Ta.

Sa-mi fii mie, Preacurata Stapana, alinare si liman de mangaiere, trecandu-ma la dumnezeiasca adapostire cea neinvaluita, si furtuna patimilor mele potolind-o.

Intru tine, Fecioara, ne laudam; intru tine de greutati ne izbavim; intru nadejdea cea spre tine de navalirile vrajmasilor nu ne temem, noi cei ce te laudam pe tine.

Slava .
Da-mi ajutorul tau si ma izbaveste de primejdii si de necazuri, slobozindu-ma de dureri si de greselile mele, ceea ce ai nascut Izbavirea tuturor.

Si acum .
Invredniceste-ne, Preaneintinata, pe noi cei de acum sa vedem slava Fiului tau, ca sa ne indulcim si mai adevarat de impartasirea Lui, cu rugaciunile tale.

Sedealna:
Daca Te-a vazut pironit pe Cruce, Doamne, Mieluseaua si Maica Ta, se spaimanta si striga: Ce vedere este aceasta, Preaiubite Fiule? Acestea Ti-au rasplatit nespusa adunare a celor faradelege, care s-au indulcit de minunile Tale cele multe, Stapane? Ci, slava negraitei smereniei Tale!

Cantarea a 7-a, Irmos:

Tinerii lui Avraam, oarecand in Babilon, vapaia cuptorului au calcat si laudand cantau: Bine esti cuvantat, Dumnezeul parintilor nostri.

Tarie fara de boala, noua celor bolnavi, te-a dat pe tine, Fecioara, Domnul, Doctorul sufletelor si al trupurilor, ca ceea ce tamaduiesti pe cei ce striga: Bine este cuvantat, Rodul pantecelui tau.

S-a schimbat, cu lucrurile mele cele necuvioase si cu sfaturile, bucuria vietii celei de acum, intru mahniciune si smerenie; ci tu, Curata, ceea ce esti pricinuitoarea bucuriei celei adevarate, da-mi veselia ta.

Slava .
Pe oamenii cei instrainati de la Dumnezeu, prin amagirea sarpelui, Mireasa Dumnezeiasca, i-ai chemat inapoi, nascand pe Dumnezeu, Cel ce S-a facut Om din sangiurile tale, Care a ramas ceea ce era si S-a facut ceea ce nu era; pentru aceasta toti te laudam pe tine.

Si acum .
Noi cei uscati cu bolile patimilor cunoscandu-te pe tine cu adevarat izvor de tamaduiri, scoatem ape mantuitoare si dumnezeiesti si slavim pe Domnul, laudand maririle tale cele multe.

Cantarea a 8-a, Irmos:

Pe Hristos Dumnezeul nostru .

De iubirea Sa de oameni si de singura bunatatea cea mai presus de nemarginire, Ziditorul induplecandu-Se, prin tine, Prealaudata, S-a aratat celor de pe pamant, trup luand, si iarasi, prin tine face prieteni pe toti cei ce te lauda de-a pururea, Nascatoare de Dumnezeu.

Mainile si ochii sufletului meu cu dinadinsul le intind catre tine, Stapana, cu totul fiind tinut de necazurile cele de multe feluri, si chem sprijinul tau cel fierbinte. Pentru aceasta arata spre mine, Nascatoare de Dumnezeu, bogatia cea nebiruita a iubirii tale de oameni.

Binecuvantam pe Tatal .
Legile Tale cele dumnezeiesti, fara de lege calcandu-le, ne-am dat vrajmasilor si cu sufletul si cu trupul;  ci ca un Preabun, tare surpa-i pe acestia, Iubitorule de oameni, pentru rugaciunile Maicii Tale celei nestricate, si ale apostolilor si ale tuturor sfintilor.

Si acum …
In Sfanta Sfintelor hranindu-te, ai nascut pe Cel mai Sfant decat toti sfintii, Sfanta Mireasa a lui Dumnezeu; pentru aceea cu sfinte glasuri toti strigam: Bucura-te, Maica lui Dumnezeu, Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara; bucura-te, veselia sfintilor ingeri.

Sa laudam, bine sa cuvantam …
Pe Hristos Dumnezeul nostru, Cela ce pe Cruce cu trupul S-a pironit si ne-a aratat noua arma spre mantuire, tineri preainaltati-L intru toti vecii.

Cantarea a 9-a, Irmos:

Pe tine ceea ce pe Luminatorul Dumnezeu, Cel ce a rasarit mai inainte de soare, Care trupeste la noi a venit, din coapsele cele fecioresti negrait L-ai intrupat, Binecuvantata Preacurata, de Dumnezeu Nascatoare, te marim.

Lumineaza-mi, Curata, ochii si intelegerile sufle-tului meu, ca sa nu ma apuce intunericul cel prea adanc al pacatelor, nici sa ma acopere intunericul deznadajduirii, ci tu insati mantuieste-ma si ma ocarmuieste, ceea ce esti partinitoarea cea nerusinata a credinciosilor.

Facandu-ma cu totul intinat, prin calcarile de porunca, intru nepovestite fapte si uraciuni, chem ajutorul si sprijinul tau, Stapana, pe care daruieste-le mie si ma izbaveste de toate ispitele cele grele si de necazuri.

Slava .
Pentru bunatatea Ta, Hristoase, ai venit ca sa ne izbavesti pe noi, care nu din lucrurile dreptatii avem indrazneala catre Tine, ci din singura iubirea Ta de oameni, Doamne; pentru aceasta in dar cerem iertare, pentru rugaciunile Maicii Tale.

Si acum .

Mantuieste-ma, Curata, pe mine netrebnicul tau rob, care strig tie cu credinta: Bucura-te, lacasul cel cu totul fara prihana al Imparatului Hristos; bucura-te, Fecioara, dumnezeiasca masa, care ai purtat Painea vietii; bucura-te, rugule nears; bucura-te, usa lui Dumnezeu cea neumblata.

.
Pe aceeaşi temă

01 August 2013

Vizualizari: 12056

Voteaza:

Canonul Maicii Domnului - joi seara 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Carmen-Mariana BaraganPostat la 2014-09-11 14:56

    Ma numesc Carmen si doresc din suflet a va ruga pentru un om bolnav. Numele lui este Alexandru si are 40 de ani este foarte bolnavi,iar indignarea familiei este ca doctorii nu-i gasesc afetiunea,iar el se stinge pe picioare. Va rog din suflet sa va rugati pentru el,pentru sanatatea lui,sa isi revina Va multumesc

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE