Biserica timisoreana, indignata de petrecerile din Piata Unirii

 

Sub protectia municipalitatii, dar spre dezaprobarea reprezentantilor bisericii, Piata Unirii din Timisoara a devenit nodul activitatii sociale din oras. Sute de persoane se strang in fiecare seara  la terasele din zona, iar atmosfera devine efervescenta la sfarsitul saptamanii. In fiecare weekend, aici se desfasoara programul cultural "Timisoara, mica Viena", in coordonarea primariei. Numarul celor care au venit in Piata Unirii la sfarsitul saptamanii trecute, cand s-au sarbatorit zilele Timisoarei, s-a dublat practic. Se poate vorbi de un adevarat fenomen social, pentru ca aici se concentreaza cele mai importante evenimente din oras.

 

Daca timisorenii par sa aprecieze in numar mare si terasele, si programul cultural, reprezentantii bisericii si-au exprimat de mai multe ori dezacordul. Reprezentantii Episcopiei Romano-Catolice au adresat chiar o scrisoare municipalitatii, prin care protesteaza vizavi de amplasarea teraselor intr-o zona istorica. Ei se plang ca poluarea fonica atinge cote alarmante si chiar deranjeaza slujbele de la Domul Catolic si de la Biserica Ortodoxa Sarba, dar si pe cei care locuiesc in zona. Spre bucuria amatorilor de distractii, in Piata Unirii nu au disparut nici terasele si nici programul Mica Viena nu a fost intrerupt.

Atmosfera cosmopolita

 

Reprezentantii bisericii protesteaza si vizavi de aspectul pestrit al teraselor, care nu se potrivesc cu cladirile istorice din piata. Atmosfera este asemanatoare cu cea din marile orase europene si datorita limbilor care se vorbesc. Multi dintre strainii care ajung la Timisoara se declara incantati de Piata Unirii. Englezi, germani, italieni sau francezi, toti se simt ca acasa la kilometrul zero al Timisoarei.

de Adriana Szoke 

.

06 August 2006

Vizualizari: 1169

Voteaza:

Biserica timisoreana, indignata de petrecerile din Piata Unirii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE