Bisericile din Cipru se roaga pentru ploaie


Biserica Ortodoxa din Cipru a sugerat tuturor preotilor sa se roage pentru ploaie, la inceputul lunii decembrie, pentru a pune capat celei mai cumplite secete care a lovit insula in ultima perioada.

Arhiepiscopul Chrysostomos II, capul bisericii ortodoxe cipriote, a impus preotilor din insula sa se roage impreuna pentru ploaie, pe doi decembrie. Arhiepiscopul spera ca Dumnezeu sa le auda rugaciunile si sa puna astfel capat secetei cumplite care le-a distrus pamanturile, in ultima vreme.

Arhiepiscopul a marturisit ca cipriotii sunt foarte ingijorati din cauza ca lipsa ploilor ar putea face ca populatia sa nu aiba suficienta apa atat pentru consumul zilnic, dar mai ales pentru agricultura. Cantitatile de precipitatii care au udat insula au fost cu mult sub mediile normale, ceea ce a facut ca rezervoarele de apa ale cipriotilor sa sece. Mai mult decat atat, cel mai mare baraj din Cipru se afla in pericolul de a seca daca in urmatoarea luna nu va ploua.

Rugaciunile pentru ploaie, rare in Cipru

Prelungirea caniculei in sezonul turistic a contribuit mult la crearea situatiei actuale. Daca anul trecut, rezervoarele cipriote erau 25 la suta pline cu apa, anul acesta cantitatea de apa a scazut pana la opt la suta. "Sunt sigur ca, daca impreuna ne vom ruga, cu caldura sufleteasca si credinta, Dumnezeu va auzi rugaciunile noastre si ne va da ploaie", a declarat arhiepiscopul.

Acesta a adaugat ca seceta actuala a "sleit" Cipru si ca populatia insulei este foarte ingrijorata in legatura cu consecintele pe care arsita le va avea asupra sectorului agricol. Rugaciunile pentru caderea ploilor au loc destul de rar in Cipru. Ultima data populatia cipriota s-a rugat pentru ploaie in 1998, cand o seceta similara a lovit insula.

Francisca M. Catana

.

29 Noiembrie 2007

Vizualizari: 584

Voteaza:

Bisericile din Cipru se roaga pentru ploaie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE