Credinciosii se intorc la Manastirea Tanacu


La un an de la moartea maicutei Irina Cornici,

Credinciosii se intorc la Manastirea Tanacu

 

In urma cu un an, pe data de 15 iunie 2005, la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu se stingea, in chinuri groaznice, maica Irina Cornici. Viata la Manastirea Tanacu merge insa mai departe:  de hramul manastirii - Sfanta Treime, un puhoi de lume s-a reunit pentru a se ruga.

Maica Irina a fost adusa moarta la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, cu grave leziuni produse de infometarea excesiva si tintuirea pe o cruce improvizata din niste scanduri de lemn. In data de 19 iunie, tanara a fost luata de la morga Spitalului Judetean si dusa la manastirea unde fusese ucisa, unde i s-a facut o slujba de pomenire. Imaginile cu Corogeanu stand la capataiul Irinei Cornici, fata de 23 de ani pe care decisese s-o crucifice, pentru a o curata de Necurat, au ingrozit o lume intreaga.

De la Tanacu, parintii Irinei au dus-o la Perieni, comuna natala a maicii, unde au si ingropat-o. Justitia inca nu si-a dat verdictul in acest caz, abia peste cateva zile, mai exact pe data de 28 iunie a.c., Corogeanu si cele patru foste maici urmand sa se prezinte in fata instantei. Date fiind conditiile inca incerte in care a murit maicuta de la Tanacu, procesul se anunta mai mult decat incendiar.

 

Ruga pentru Irina

La Manastirea Tanacu, maicile fac tot ce le sta in putinta pentru a readuce credinta in sufletul oamenilor. Inalta rugi pentru Irina si pentru cei care se fac vinovati de moartea ei, caci asa este crestineste, sa te rogi atat pentru aproapele tau, dar mai ales pentru dusmani. Oamenii din zona, revoltati de moartea Irinei Cornici, au evitat sa mai vina la manastire o perioada de timp. In schimb, se dovedeste inca o data ca uitarea este leacul de pret al omului greu incercat si iata ca, de hramul manastirii - Sfanta Treime - un puhoi de lume s-a reunit pentru a se ruga. A venit si staretul manastirii de la Bujoreni, care le-a transmis enoriasilor sa nu mai fie suspiciosi, sa vina cu sufletul deschis in acest lacas de cult. In prezent, la Tanacu slujesc noua maici, din cele care anul trecut stiau de chinurile maicii Irina, dar nu puteau spune nimic. Maicile au ramas la manastire, in ciuda tuturor interdictiilor Bisericii Ortodoxe. Aici este casa lor, aici vor sa-l slujeasca pe Dumnezeu. Pana la moarte! Parintele Metodie de la Manastirea Tanacu ne spune ca toate maicile au fost preluate de el, atunci cand a ajuns la manastire. Se simte jenat sa vorbeasca de maica Irina. "Nu m-a interesat sa stiu altceva, cata vreme am fost trimis sa slujesc aici", spune calugarul.

de Dana TIMOFTICIUC

.

15 Iunie 2006

Vizualizari: 1779

Voteaza:

Credinciosii se intorc la Manastirea Tanacu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE