IPS Bartolomeu Anania ii da cartonas rosu lui Gigi Becali

  

Dupa ce a fost gratulat de IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu o inalta distinctie  bisericeasca, Crucea "Andrei saguna", dupa ce zilele trecute reusise sa sfinteasca stadionul Ghencea cu ajutorul IPS Pimen, doar-doar va invinge Olympique Lyon, Gigi Becali are surpriza de a constata ca nu toti ierarhii BOR se apleaca in fata banilor sai.

 

Ierarhii din Mitropolia Clujului, pastoriti de IPS Bartolomeu Anania, au trimis un comunicat in care se distanteaza clar de unii colegi din Sf. Sinod - prieteni si admiratori ai lui Becali. Ierarhii clujeni declara ca "ajutoarele financiare sau de alta natura oferite de persoane sau firme particulare pot fi acceptate numai daca ele se incadreaza in preceptul evanghelic din Matei (6, 2-4) si Luca (18, 19-14), in sensul ca ele nu urmaresc scopuri publicitare sau tranzactionale si ca singura lor rasplata sunt rugaciunile de taina ale Bisericii pentru ctitori si binefacatori".

 

Este o trimitere fara echivoc la capitalizarea politica pe care Gigi Becali o face cu ocazia fiecarei donatii si la penibila sa lipsa de smerenie - element central al credintei crestine.

Nu mai vorbim de discursul acestuia in care diabolizarea aproapelui tine loc de cultura teologica si politica. Atitudinea ierarhilor condusi de IPS Anania este o necesara revenire la normalitate in ceea ce priveste implicarea politica a BOR prin recursul la Evanghelie: "Cand faci milostenie, nu trambita inaintea ta cum fac fatarnicii ca sa fie slaviti de oameni".

 

de Marius Vasileanu 

 

.

28 Septembrie 2006

Vizualizari: 2757

Voteaza:

IPS Bartolomeu Anania ii da cartonas rosu lui Gigi Becali 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE