O sutana purtata de Ioan Paul al II-lea a fost .
Vaticanul avertizeaza ca persoanele care cumpara relicvele ce amintesc de Ioan Paul al II-lea comit un sacrilegiu.
Site-ul on-line al Sfintei Dioceze a Romei ofera 100.
Initiativa face parte din cadrul campaniei de beatificare a ex-liderului Bisericii Catolice, relateaza BBC.
Site-ul web al Sfintei Dioceze a Romei, care ofera bucatelele din sutana Papei Ioan Paul al II-lea, a fost luat cu asalt de cereri. Admiratorii fostului Suveran Pontif pot sa-si exprime dorinta de a capata relicvele prin e-mail, fax sau chiar prin posta. O sutana purtata de Ioan Paul al II-lea a fost taiata in 100.000 de bucati pentru a satisface marea cerere.
Actiunea este condusa de Vicariatul Romei, care promoveaza beatificarea fostului lider al Bisericii Catolice. Coplesit de cereri, vicariatul spune ca ofera prioritate celor care se roaga pentru bolnavi sau sunt ei insisi grav bolnavi.
Initiativa nu este insa pe placul Vaticanului, care doreste sa descurajeze venerarea relicvelor, vazuta ca o practica medievala ce nu-si are locul in biserica moderna. "Razboaie din Evul Mediu au avut ca scop obtinerea de relicve", a spus Velasio De Paolis, secretarul Tribunalului Suprem al Signaturii Apostolice.
Simonia, cauza a Reformei din Evul Mediu
Condamnarea vanzarii de relicve sfinte - sau simonia - a fost una dintre cauzele Reformei Religioase din secolul XVI, impreuna cu specula si vanzarea de indulgente. Toate acestea au fost interzise conform noilor legi canonice.
"Nimeni nu poate spune daca venerarea relicvelor sfinte ajuta rugaciunile, totul depinde de credinta celui care se roaga", a spus episcopul De Paolis, citat de "La Stampa". Vicariatul cere donatii din partea celor care solicita fragmentele din sutana fostului papa, riscand in continuare criticile din partea Vaticanului, care interzice vanzarea de relicve.
Vicariatul sustine ca donatiile sunt necesare pentru acoperirea costurilor pe care le implica organizarea actiunii, iar surplusul este dedicat cauzei beatificarii lui Ioan Paul al II-lea. "Nu este o operatiune comerciala", spune parintele Marco Fibbi, purtatorul de cuvant al Sfintei Dioceze a Romei.
Arina Avram
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.