Au fost canonizati Sfantul Justin Popovici de Celije si Sfantul Simeon Popovici de Dajbabe

Printr-un comunicat al Bisericii Ortodoxe din Serbia aflam ca in data de 29 aprilie a.c., in timpul sedintei de primavara a sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe, au fost adoptate, cu unanimitate de voturi, recomandarile episcopilor eparhioti pentru canonizarea Arhimandritului Justin Popovici, duhovnicul manastirii Celije de langa Valjevo (1894-1979) si a cuviosului Simeon Popovici, staretul manastirii Dajbabe de langa Podgorica - Muntenegru (1854-1941), acesti doi sfinti fiind trecuti de acum in dipticele Bisericii Ortodoxe Sarbe spre vesnica pomenire.

Astfel pe 29 aprilie 2010 Biserica Ortodoxa Sarba a facut publica hotararea de canonizare a doi sfinti: Arhimandritul Justin Popovici de acum Sfantul Iustin de Celije, si al lui Simeon Popovici, de acum Sfantul Simeon de Dajbabe. Sfantul Justin va fi pomenit in ziua de 1 iunie, dupa calendarul iulian, sau pe 14 iunie dupa cel gregorian, iar Sfantul Simeon pe 19 martie dupa cel iulian, sau pe 1 aprilie dupa cel gregorian.

Canonizarea oficiala a celor doi sfinti avut loc in timpul Sfintei Liturghii Arhieresti Sinodale savarsita intr-un cadru solemn la catedrala Sfantul Sava din Belgrad pe 02 mai a.c., unde icoanele celor doi sfinti au fost aratate spre inchinare credinciosilor prezenti.
Sfantul Justin Popovici era cinstit de mai mult timp in diaspora sarba si rusa din Occident si SUA, dar canonizarea oficiala s-a facut abia acum.
Sfintilor Parinti si purtatori de Dumnezeu, Iustin si Simeon, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

05 Mai 2010

Vizualizari: 731

Voteaza:

Au fost canonizati Sfantul Justin Popovici de Celije si Sfantul Simeon Popovici de Dajbabe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE