Consolidarea organizationala – eficienta in mediul extern

Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia (AFO) organizeaza joi, 22 octombrie 2009, de la ora 11.00, la Centrul pentru Persoane cu Dizabilitati „Sfantul Meletie” din Alba Iulia, str. Bogdan Petriceicu Hasdeu (fosta Luceafarului, CT 11), o conferinta de presa in care va prezenta rezultatele proiectului „Consolidarea organizationala – eficienta in mediul extern”. Intalnirea va fi moderata de Laura Plesa, managerul de proiect.

Prin acest proiect s-a reusit perfectionarea personalului implicat in conducerea si in buna functionare a celor peste 60 de servicii sociale oferite de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia, prin filialele AFO si prin parohiile din eparhie.

Este un pas inainte in ceea ce priveste credibilitatea si eficienta asezamintelor sociale din judetele Alba si Mures, atat in fata institutiilor publice,cat mai ales in fata celor ce beneficiaza de aceste servicii. Astfel, batranii si copiii, oamenii nevoiasi sau cei fara de adapost vor putea primi pe mai departe, pe langa caldura credintei si-a dragostei crestine, si un raspuns profesionist la toate problemele cu care se confrunta. A sluji pe cel in nevoi inseamna sa-ti pui viata pentru el.

De acum inainte Asociatia Filantropia Ortodoxa, dar si celelalte 3 organizatii implicate in acest proiect, vor putea, pe baza unei mai bune organizari si a unor strategii deja elaborate, sa-si creasca eficienta si raspunderea, oferind servicii sociale la standarde europene.

Obiectivul acestui proiect este dezvoltarea capacitatii organizatorice prin imbunatatirea nivelului de dezvoltare si a calitatii serviciilor furnizate de 4 organizatii neguvernamentale din judetele Alba si Mures.

In cadrul proiectului au beneficiat de calificare si perfectionare 173 de persoane membrii ai comitetelor executive si personalul de deservire a activitatii desfasurata de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia cu cele 16 filiale din judetele Alba si Mures, Asociatia „Sprijiniti Copiii” Alba, Asociatia Profesionala a Asistentilor Sociali Alba (APASA) si Asociatia „Sfantul Andrei” Barabant.

I. Au fost organizate mai multe cursuri de calificare si formare profesionala:
• 21 de manageri de proiect care s-au perfectionat profesional
• 40 de salariati au fost perfectionati in animatie socio-educativa
• 24 de ingrijitori la domiciliu s-au calificat in ocupatia Ingrijitor batrani la domiciliu
Aceste 3 cursuri sunt autorizate de Colegiul National de Formare Profesionala a Adultilor
• 25 de coordonatori de centre au fost instruiti in management de caz si in munca de echipa – curs recunoscut de Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania
• 63 de persoane au fost initiate in proceduri si tehnici de management organizational

II. S-a realizat un circuit de documentare si un schimb de bune practici prin 4 vizite la Asociatia Solidaritate si Speranta din Iasi, la Asociatia Vasiliada din Craiova, la Asociatia Profesionala a Asistentilor Sociali Valcea si la Fundatia Filantropia Timisoara.

III. S-a realizat „Manualul organizatiei” in 500 de exemplare. S-a realizat o retea intranet prin care este facilitata comunicarea intre membri organizatiilor beneficiare ale proiectului.

IV. S-au elaborat strategii de dezvoltare pentru Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si pentru Asociatia Sprijiniti Copiii Alba.

V. Au fost realizate planuri de dezvoltare strategica pentru Asociatia Profesionala a Asistentilor Sociali Alba (APASA) si Asociatia „Sfantul Andrei” Barabant.

Proiectul Consolidarea organizationala – eficienta in mediul extern” este un proiect al AFO Alba Iulia in parteneriat cu Asociatia Sprijiniti Copiii Alba (ASCA), finantat de catre Ministerul Finantelor Publice – Oficiul de Plati si Contractare prin Programul „Cresterea rolului societatii civile in procesul de integrare a Romaniei. Dezvoltarea Sectorului ONG si educatie civila”, Linia de buget Phare/2006/018-147,01,02. Valoarea totala a proiectului este de 77.790 EURO din care 69.662 EURO finantare nerambursabila. Perioada de derulare a proiectului este 24 decembrie 2008 – 23 octombrie 2009

Sursa: Radio Reintregirea

.

22 Octombrie 2009

Vizualizari: 245

Voteaza:

Consolidarea organizationala – eficienta in mediul extern 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE