Curs la Asezamantul Social Sfantul Andrei pentru voluntarii ce insotesc persoanele aflate pe moarte

 

Curs la Asezamantul Social Sfantul Andrei pentru voluntarii ce insotesc persoanele aflate pe moarte

 

In perioada 01 - 05 februarie 2008 la Asezamantul Social Sfantul Andrei din Barabant se va desfasura un curs pentru voluntarii care doresc sa se implice in sprijinirea persoanelor aflate in faza terminala a vietii, din cadrul acestui centru. Cursul se numeste: "Cum sa-i insotim pe cei aflati pe moarte" si la el participa 20 de voluntari de toate categoriile sociale si profesionale. Voluntarii vor invata metode de insotire a persoanelor aflate in faze terminale ale vietii, vor invata sa-i asculte, sa le inteleaga gesturile si cum pot sa le transmita sentimente pentru intarirea lor.

Cursul va fi sustinut de domnul Oswald Junk, referent diocezan al Serviciului Malteser pentru Strainatate, din Trier, Germania, specialist in "Hospice" - o sectie paleativa pentru persoanele aflate in pragul mortii.

Va reamintim faptul ca Asezamantul Social Sfantul Apostol Andrei din Barabant a fost inaugurat in luna octombrie a anului trecut (2007) si are o capacitate de 24 de locuri pentru persoane varstnice si nevoiase din Alba Iulia si imprejurimi.

Asistatii primesc hrana, cazare, asistenta medicala si sociala pe timp de zi si noapte.


Este cel mai modern asezamant social de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, patronat de Biserica.


Asezamantul Sfantul Andrei este un centru social realizat in parteneriat de Primaria Municipiului Alba Iulia, Consiliul local, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si Parohia Ortodoxa din Barabant.

 

.

03 Februarie 2008

Vizualizari: 1288

Voteaza:

Curs la Asezamantul Social Sfantul Andrei pentru voluntarii ce insotesc persoanele aflate pe moarte 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE