Homosexualii cer dreptul de a adopta copii

 

Parada homosexualilor si lesbienelor a adunat sute de mii de persoane la Paris, in timp ce manifestatii similare, cu adunari si concerte, de dimensiuni mai reduse, au avut loc in cursul zilei si serii de sambata la Lisabona, Valencia, Roma si orasul olandez Zwolle.

 

Manifestantii de la Paris au cerut legalizarea casatoriilor intre homosexuali si dreptul de a adopta copii. Tot sambata, 24 iunie, Cnd Biserica sarbatorea Nasterea Sfntului Ioan Botezatorul, mai multe mii de persoane au cerut drepturi pentru minoritatile sexuale si la Roma, provocand o reactie de protest din partea Bisericii Catolice.

 

Cu zece luni inainte de alegerile prezidentiale din Franta, marsul minoritatilor sexuale a atras in fruntea manifestantilor personalitati politice de stanga, intre care Francois Hollande, seful Partidului Socialist, si primarul Parisului Betrand Delanoe, care isi recunoaste deschis homosexualitatea.

 

Homosexualii au manifestat si in Portugalia, unde cuplurile de homosexuali nu beneficiaza de un statut recunoscut legal.

 

In Spania, homosexualii au demonstrat la Valencia, denuntand apropiata vizita in acest oras a Papei Benedict al XVI-lea.

.

26 Iunie 2006

Vizualizari: 1554

Voteaza:

Homosexualii cer dreptul de a adopta copii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE