In memoriam Parintele Constantin Galeriu - 6 ani de la mutarea la Domnul

La 10 august 2009 se implinesc 6 ani de la trecerea la cer a Parintelui Constantin Galeriu. Teolog de mare rafinament si profunzime, Parintele Constantin Galeriu a ramas in constiinta romanilor ca unul dintre marii nostri duhovnici care a stiut sa se aplece cu delicatete asupra inimilor si sufletelor celor care i-au cerut sfatul sau l-au avut ca indrumator duhovnicesc.

De ce era asa iubit Parintele Galeriu a avut amabilitatea sa ne ofere cateva ganduri, prin telefon, D-l Sorin Dumitrescu (Bucuresti), iconar si in acelasi timp ucenic al Parintelui:
„In primul rand, datorita faptului ca-i placea de oameni. Omul, ca persoana, il pasiona foarte mult. Aici era o trasatura exceptionala a dansului. O putere de la Dumnezeu, e clar.
Pe de alta parte, ca duhovnic, lucrul care se transmitea si la ceilalti care nu erau direct ucenicii dansului, care-l intersectau numai, ei bine, totdeauna era de partea ta. Adica, facea ce face Domnul. Domnul intotdeauna este de partea noastra, a fiecaruia dintre noi. Cum poate sa tina partea tuturor, chiar si a vrasmasilor intre ei? Acesta este un mister.”

La final, l-am rugat pe d-l Sorin Dumitrescu sa ne vorbeasca despre prezenta in viata ucenicilor de acum a Parintelui Constantin Galeriu:

„Parintele e harnicut, extraordinar, postum, adica a realizat lucruri fiind dincolo. De dincolo este de-o eficacitate exceptionala. Dansului ii placea sa spuna, cel putin mie mi-a spus de nenumarate ori, cuvantul Sfantului Serafim de Sharov care spunea: „Dupa ce-o sa mor, sa veniti la mormantul meu”. Parintele asa ne spunea si noua: „Sa stiti ca eu va astept, ca Serafim de Sharov; sa stiti, o sa fiu in mormant si va astept acolo sa-mi spuneti tot ce aveti voi ca sa-mi spuneti mie”.
Ei bine, lumea vine la mormant si probabil destui vin si ii spun indoielile sau problemele. Cel putin in ce ma priveste, a fost de-o eficacitate exceptionala, prezenta lui este operanta, nu e o boare benefica, stiu eu, si pasiva. Este extraordinar de operanta. De aceea v-am si spus, postum este extraordinar de harnicut.”

Astazi la 6 ani de la mutarea la cer a Parintelui Constantin Galeriu sa-l rugam pe Domnul Hristos sa-l odihneasca intru Imparatia Sa si de acolo el sa se roage si pentru noi.
Vesnica fie pomenirea lui!

Sursa: Radio Reintregirea

10 August 2009

Vizualizari: 301

Voteaza:

In memoriam Parintele Constantin Galeriu - 6 ani de la mutarea la Domnul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE