Intalnire interreligioasa la Assisi

 

La 20 de ani dupa Ziua Mondiala de Rugaciune pentru Pace, orasul italian Assisi va fi din nou centrul unei intalniri interreligioase si de rugaciune, in 4 si 5 septembrie, aflam de pe catholica.ro. Tema intalnirii din acest an este: "Religiile si culturile in dialog pentru o lume a pacii". Miscarea cu sediul in Roma a explicat faptul ca "intr-o perioada marcata de terorism si de razboi, precum si de eforturi in directia dialogului si reconcilierii, religia si-a asumat un rol proeminent in viata publica si in conflictul de identitati. Religiile sunt tot mai mult expuse pericolului de a deveni instrumente ale extremismului.

"

De aceea, la Assisi reflectia marilor religii ale lumii asupra dialogului dintre culturi va sublinia acest dialog ca cheie de dezamorsare a conflictului dintre civilizatii, ca axa a globalizarii care nu trebuie sa fie condusa doar de nevoile comerciale.

Ziua Mondiala convocata de Papa Ioan Paul al II-lea in orasul Sfantului Francisc in octombrie 1986 a fost fara precedent. Alaturi de Episcopul Romei au venit atunci reprezentanti ai marilor religii ale lumii, de la Dalai Lama la Arhiepiscopul anglican de Canterbury.

Atunci a inceput un proces pe care Comunitatea Sant Egidio si l-a asumat indragindu-l, ajungandu-se astfel la Intalnirile Internationale "Oameni si Religii". Aceste intalniri au avut loc an de an, in diferite orase din Italia si in capitale europene (inclusiv la Bucuresti in 1998), dar si in Washington, oferind ocazii pentru dialogul ecumenic si interreligios.

 

 

.

30 August 2006

Vizualizari: 1621

Voteaza:

Intalnire interreligioasa la Assisi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE