Papa a denuntat relativismul din Canada


Papa Benedict al XVI-lea a denuntat relativismul tot mai extins din societatea canadiana, in urma intlnirii cu episcopii din Ontario, la resedinta pontificala din Castel Gandolfo, aflam de pe catholica.ro.

"In numele tolerantei tara voastra trebuie sa indure nebunia redefinirii casatoriei", a spus Papa Benedict. "Si in numele libertatii de a alege ea se confrunta zilnic cu distrugerea de copii nenascuti. in societatile care sunt tot mai mult secularizate", a continuat Papa, oamenii sunt mai putin inclinati sa experimenteze adevarurile de credinta.

Rezultatele, a spus el, sunt "desertul izolarii individuale, ruperea societatii si pierderea identitatii culturale."

In Canada, a spus Papa - devenind tot mai concret in discursul sau - societatea sufera de "separarea dintre Evanghelie si cultura, Dumnezeu fiind exclus din sfera publica". Liderii Bisericii trebuie sa lupte impotriva acestei tendinte secularizante, a spus el. O tara democratica nu poate sa prospere fara sa aiba o temelie solida formata din principii morale, iar credinciosii nu pot sa accepte excluderea credintelor religioase din viata publica. Pontiful a spus: "Democratia reuseste doar in masura in care se bazeaza pe adevar si pe o corecta intelegere a persoanei umane."

.

11 Septembrie 2006

Vizualizari: 1758

Voteaza:

Papa a denuntat relativismul din Canada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE