Parintele Rafail Noica va conferentia la Alba Iulia in cadrul Serilor Duhovnicesti

 

Joi 23 noiembrie 2006, incepand cu ora 17.00 in Casa de Cultura a Sindicatelor va avea loc conferinta cu titlul "Ce este omul?". Conferinta va fi sustinuta de Parintele Rafail Noica.

Fiul marelui filosof roman Constantin Noica, parintele Rafail s-a nascut in anul 1942. In familie primeste o educatie crestina sumara, iar la varsta de 13 ani pleaca impreuna cu mama si cu sora lui in Anglia cu scopul primirii unei educatii mai alese.

Varsta cautarilor se manifesta si in latura spirituala, si dupa un periplu religios are loc intalnirea providentiala cu parintele Sofronie, povatuitorul duhovnicesc al manastirii Essex, ucenicul Sfantului Siluan Athonitul. In anul 1965 are loc tunderea in monahism a parintelui Rafail.

Se intoarce in Romania in 1993 dupa 38 de ani, "aidoma slabanogului din Evanghelie" dupa cum marturiseste parintele, pentru o scurta vizita iar apoi se stabileste intr-o sihastrie din Muntii Apuseni.


Pe langa ajutorul cel mai mare si mai important pe care-l da lumii prin rugaciune, parintele Rafail a publicat diferite traduceri din invataturile Sfantului Siluan Athonitul, "bunicul" sau duhovnicesc, din ale parintelui Sofronie precum si alte articole.


Ciclul "Serilor duhovnicesti" este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana si Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia in colaborare cu Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Postul nostru de radio va transmite in direct conferinta parintelui Rafail incepand cu ora 17.00.


Va invitam sa participati la aceste seri duhovnicesti pentru a lua cuvant cu putere multa din experienta acestor oameni ai lui Dumnezeu.

.

22 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2512

Voteaza:

Parintele Rafail Noica va conferentia la Alba Iulia in cadrul Serilor Duhovnicesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE