Sfantul Mucenic Haralambie, cinstit cu evlavie la Alba Iulia


Sfantul Mucenic Haralambie, cinstit cu evlavie la Alba Iulia

 

Marti, 10 februarie 2009, Biserica Ortodoxa il pomeneste pe Sfantul Sfintitul Mucenic Haralambie. La Alba Iulia exista doua particele din moastele marelui mucenic, una la biserica cu hramul Sfantul Mina, unde este paroh Parintele Emil Jurcan, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia si alta la Biserica Memoriala Mihai Viteazul,cu hramul Sfanta Treime si Sfantul Siluan Athonitul, unde este paroh Parintele Florin Botezan.

La biserica Sfantul Mina se va oficia marti, 10 februarie 2009, de la ora 7.30 Sfanta Liturghie, iar cei prezenti se vor putea inchina si la sfintele moaste ale Sf. Sfintit Mc.

Haralambie.


La Biserica Memoriala Mihai Viteazul se va oficia luni seara, in data de 9 februarie 2009, o slujba de Priveghere in cinstea marelui mucenic Haralambie, incepand cu ora 20.00. Slujba va cuprinde Vecernia mare cu Litie, Utrenia si Sfanta Liturghie (pana la ora 1.30). in cadrul Laudelor de la Utrenie se va scoate spre inchinare particica din moastele sfantului.


Va reamintim faptul ca la Biserica Sfantul Mina din Alba Iulia pe langa particelele din moastele Sfantului Mare Mucenic Haralambie se mai gasesc si particele din moastele Sfantului Mucenic Mina si ale Sfantului Ieronim, iar la Biserica Memoriala Mihai Viteazul se mai gasesc moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, ale Sfantului Mucenic Ioan Rusul si ale Sfantului Siluan Athonitul.

Sfantul Sfintit Haralambie este un sfant mucenic din secolul al III-lea care a facut multe minuni inca din timpul vietii sale pamantesti si continua sa faca si acum prin moastele sale si prin rugaciunile neincetate catre Dumnezeu.

 

Sursa: Radio Reintregirea

.

09 Februarie 2009

Vizualizari: 944

Voteaza:

Sfantul Mucenic Haralambie, cinstit cu evlavie la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE