Sfintii ierarhi Transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici cinstiti cu multa evlavie in eparhia Alba Iuliei


Sfintii Ierarhi transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici au fost cinstiti cu multa evlavie marti, 24 aprilie 2007, la Alba Iulia si la Schitul Valea Bistrei din Muntii Apuseni, care ii are ca ocrotitori pe acesti mari aparatori ai Ortodoxiei, traitori in veacul al XVII-lea. La Alba Iulia exista o biserica din lemn ridicata pe locul fostei Mitropolii ctitorita in 1597 de Mihai Viteazul si unde au pastorit cei doi ierarhi praznuiti de Biserica. La aceasta biserica cu hramul Sfnta Treime si Cuviosul Siluan Athonitul luni seara a avut loc o slujba de Priveghere in cinstea Sf. Ilie Iorest si Sava Brancovici ce a cuprins Vecernia, Utrenia si Sf. Liturghie, la care au participat multi credinciosi, in special tineri din municipiul Alba Iulia, slujba incheindu-se la ora 1.

30. Sfintii Mitropoliti Ilie Iorest si Sava Brancovici au fost cinstiti insa si la schitul de maici din Valea Bistrei ctitorit in anul 2001, unde a slujit IPS Arhiepiscop Andrei, inconjurat de un sobor de 17 preoti, si unde au participat peste 500 de credinciosi din satele rasfirate ale Muntilor Apuseni.

.

24 Aprilie 2007

Vizualizari: 2206

Voteaza:

Sfintii ierarhi Transilvaneni Ilie Iorest si Sava Brancovici cinstiti cu multa evlavie in eparhia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE