Tabara pentru copii cu risc de abandon scolar si familial

 

Tabara pentru copii organizata de Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia la Arieseni

 

Incepand de vineri, 11 ianuarie 2008, 30 de copii cu risc de abandon scolar si familial proveniti din zonele miniere ale Muntilor Apuseni se afla intr-o tabara la Arieseni. Acest lucru a fost posibil prin implementarea proiectului "Aripi spre viata" de catre Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, proiect finantat cu suma de 20.000 lei de catre Agentia Nationala de Dezvoltare a Zonelor Miniere, prin Schema de Granturi Mici, ne-a informat Marilena Mazilu, coordonatoarea proiectului.


Scopul taberei este acela de a oferi o sansa copiilor de a se recrea, bucurandu-se de sporturile de iarna (sanius, schi) - pentru cea mai mare parte a acestora fiind prima data cand participa la o astfel de experienta. Activitatile care se vor realiza in aceasta tabara sunt: insusirea unor cunostinte elementare despre schiat cu ajutorul unui instructor, jocuri in aer liber, jocuri de logica, perspicacitate, excursii si drumetii organizate de catre 2 socio-animatori.

Se urmareste de asemenea dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare. Prin formarea acestor abilitati se reduce riscul de excluziune sociala in randul copiilor proveniti din familii sarace, copii cu risc de abandon scolar si familial, crescandu-le sansele de integrare sociala. Vor fi formati cetateni echilibrati, integrati, capabili sa stabileasca si sa intretina relatii normale, durabile atat in viata familiala, cat si in comunitate, in special la locul de munca.

 

.

10 Ianuarie 2008

Vizualizari: 1080

Voteaza:

Tabara pentru copii cu risc de abandon scolar si familial 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE