Vocatia europeana a Ortodoxiei romane


"Vocatia europeana a Ortodoxiei romane - a patra dezbatere publica cu studentii din cadrul proiectului de informare europeana: "Acasa, in Europa!"

Astazi, 26 aprilie 2007, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia se va desfasura cea de-a patra dezbatere publica cu studentii din cadrul proiectului "Acasa, in Europa!", un proiect de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti.

Tema dezbaterii va fi "Vocatia europeana a Ortodoxiei romane" si la ea vor participa studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. Moderatorul intalnirii va fi Parintele Conf. Dr. Teofil Tia.

Dezbaterea se va desfasura intre orele 11.00 - 13.00 in sala TP IV.

Temele celorlalte dezbateri cu studentii, care au debutat acum o luna, au fost: "Compatibilitatea europeana a Ortodoxiei", "Dialog si toleranta in Europa Unita" si "Europa - comuniune a diversitatilor. Identitate religioasa-identitate confesionala-identitate etnica - intr-o societate multi-etnica"

Va reamintim faptul ca proiectul "Acasa, in Europa!" este un program de informare europeana si promovare a valorilor ortodoxiei romanesti, finantat de delegatia Comisiei Europene in cadrul programului Fondul Europa.

Proiectul este implementat de Asociatia Filantropia Ortodoxa Aba Iulia in parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia si Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, prin Facultatea de Teologie Ortodoxa. Proiectul a fost lansat la 15 ianuarie 2007.

El se adreseaza in special preotilor si cadrelor didactice din 10 comunitati rurale izolate din judetul Alba - Almasu Mare, Valea Lunga, Vama Seaca, Cib, Capalna, Tarsa, Bucerdea Granoasa, Posaga de Sus, Izvorul Ampoiului, Rosia de Secas -, dar si studentilor teologi din anul terminal. Scopul proiectului fiind promovarea informatiei europene in randul comunitatile selectate.

Grupurile tinta ale proiectului sunt: 10 preoti parohi din comunitati rurale izolate, 10 cadre didactice din aceleasi comunitati si 100 de studenti la Facultatea de Teologie Pastorala a Universitatii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

 

 

.

25 Aprilie 2007

Vizualizari: 1614

Voteaza:

Vocatia europeana a Ortodoxiei romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE