Centrul de ingrijire si asistenta pentru varstinici din Mociu a implinit 10 ani

La inceputul lunii decembrie a acestui an Centrul Sfantul Nicolae din Mociu a marcat un prim jubileu din tanara lui istorie aflata doar la cel de-al zecelea an. Cu acest prilej festiv, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei s-a aflat joi, 15 decembrie 2011 in mijlocul celor 25 de batrani care sunt ingrijiti in acest Centru, dar si alaturi de cei peste 15 de angajati ai lui, condusi de parintele Iustin Campean din Mociu. Mitropolitul Andrei a oficiat in Centrul din Mociu o slujba de multumire pentru toate reusitele din cei 10 ani de functionare a centrului si le-a adresat un cuvant de invatatura. La finalul vizitei Mitropolitul Andrei afirma: "Am vizitat Caminul de batrani, am luat masa impreuna cu batraneii de aici si am admirat misiunea pe care parintele Iustin Campean o desfasoara aici, nu numai cu batranii pe care ii are in grija zi de zi, ci si cu copilasii de la scoala si cu toti credinciosii”.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa le-a multimit tuturor celor implicati in buna desfasurare a activitatilor din centru si a acordat Doamnei Dr. Nicoleta Molnar, directoarea Directiei Generale de Asistenta Sociala disctinctia "Crucea Transilvana”, in semn de apreciere pentru intregul sprijin acordat Arhiepiscopiei Clujului, in slujirea ei pastoral-caritabila si misionara, si, in mod special Centrului "Sfantul Nicolae” din Mociu. La fel, Mitropolit a mai acordat si Diplome de aleasa cinstire Parintelui Iustin Campean, directorul Centrului si celorlalti angajati ai institutiei.

In prezent in Centrul "Sfantul Nicolae” se gasesc 20 de persoane varstnice, care si-au regasit aici sentimentul unei familii care i-a primit cu bratele deschise, dar mai ales sentimentul utilului prin activitatile pe care le desfasoara sub coordonarea vrednicului parinte Iustin Campean. Pe langa atmosfera de liniste sufleteasca pe care batranii de la Mociu si-au regasit-o, cei care doresc au posibilitatea de a lucra in mica gospodarie a Centrului care le ofera o mare parte a hranei zilnice.

Centrul a luat fiinta in anul 2011, sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului si Clujului functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, fiind inclus ca proiect major al Asociatiei Filantropice Medica Crestine CHRISTIANA - Filiala Cluj. Parohia Ortodoxa Romana Mociu I si Protopopiatul Ortodox Roman Cluj I sprijina efectiv activitatile din centru si ofera servicii de consiliere persoanelor varstnice prin intermediul asistentului social teolog din cadrul Biroului de Asistenta Sociala al Protopopiatului.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

16 Decembrie 2011

Vizualizari: 880

Voteaza:

Centrul de ingrijire si asistenta pentru varstinici din Mociu a implinit 10 ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE