1025 de ani de la crestinarea Rusiei

Patriarhia Moscovei aniverseaza, zilele acestea, implinirea a 1025 de ani de la crestinarea Rusiei de marele cneaz Vladimir. La festivitatile organizate cu acest prilej participa reprezentanti ai tuturor Bisericilor ortodoxe din lume.

Delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel este Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul ortodox roman al Europei Occidentale si Meridionale.

"Sarbatorile increstinarii Rusiei vor avea loc in trei capitale: Moscova Kiev si Minsk; eu insumi voi participa la sarbatorile din Moscova si Kiev. Pe 24 iulie a fost savarsita Sfanta Liturghie de catre intaistatatori si delegati ai Bisericilor Ortodoxe in Catedrala "Hristos Mantuitorul" din Moscova. Dupa aceea a avut loc o masa festiva ocazionata de aceasta sarbatoare la care au luat cuvantul toti reprezentantii Bisericilor, intaistatatorii sau sefii de delegatii. Va avea loc o intalnire cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, si un concert in Piata Rosie ocazionat de aceasta mare sarbatoare a Bisericii Rusiei. Apoi vom pleca la Kiev. Vreau sa spun ca descoperim o Rusie si o Biserica Ortodoxa Rusa in plina renastere”, a declarat pentru TRINITAS TV IPS Parinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale. 

Duminica, 28 iulie, in ziua cinstirii Sfantului Vladimir, vor fi oficiate slujbe solemne in toate lacasurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Ruse din lume. Patriarhul Kiril va oficia Sfanta Liturghie, impreuna cu clerul ortodox din diferite tari ale lumii, in Lavra Pecerska din Kiev.

Sura: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Iulie 2013

Vizualizari: 280

Voteaza:

1025 de ani de la crestinarea Rusiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE