2 ani de la intronizarea PS Ambrozie in demnitatea de episcop al Giurgiului


2 ani de la intronizarea PS Ambrozie in demnitatea de episcop al Giurgiului

In ziua de 9 aprilie 2008 se implinesc 2 ani de la intronizarea Prea Sfintitului Dr. AMBROZIE in demnitatea de Episcop al Giurgiului. La data de 8 februarie 2006, Colegiul Electoral Bisericesc, sub presedintia vrednicului de pomenire Parinte Patriarh TEOCTIST, a ales in scaunul vacant de Episcop al Giurgiului pe Prea Sfintitul Dr. Ambrozie Sinaitul.

In Duminica a V-a din Postul Mare - 9 aprilie 2006, la Catedrala Episcopala "Adormirea Maicii Domnului" Prea Fericirea Sa, inconjurat de numerosi ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, de preoti, de diaconi si in prezenta a numerosi credinciosi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca cu ocazia Intronizarii Prea Sfintiei Sale in demnitatea de Episcop al Giurgiului.

Astazi la implinire a doi ani de la acest eveniment, Prea Sfintia Sa, inconjurat de membrii centrului eparhial, preoti, profesori, elevi si credinciosi, a savarsit Sfanta Litrughie Arhiereasca la paraclisul Seminarului Teologic "Sf. Ioan Valahul" din Giurgiu. Cu acest prilej, Prea Sfintia Sa, a savarsit si slujba de sfintire a antimiselor pentru parohiile nou infiintate si a acordat distinctia de iconom stavrofor P.C. Pr. Serghe Traian de la parohia Plopsoru, P.C. Pr. Dutu Stelian, Consilier Tehnic, P.C. Pr. Balasa Teodor, preot la Penitenciarul Giurgiu, P.C. Pr. Burlacu Gheorghe, preot paroh la parohia Baneasa, P.C. Pr. Stefan Mugurel, preot paroh la parohie Putineiu si P.C. Pr. Gaulea Gabriel, preot la aceeasi parohie.

Cu prilejul implinirii celor doi ani de la Intronizarea Prea Sfintiei Sale, Ii adresam urarea

"Intru multi si fericiti ani, Prea Sfintite Stapane!"
cu sanatate, bucurii duhovnicesti si rodnica arhipastorire.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

.

09 Aprilie 2008

Vizualizari: 721

Voteaza:

2 ani de la intronizarea PS Ambrozie in demnitatea de episcop al Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE