20 de ani de existenta a Ansamblului 'Balada Bucovinei'

Ansamblul „Balada Bucovinei“ din Suceava a sarbatorit luni, 21 februarie, 20 de ani de existenta. La Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava a avut loc un concert dedicat acestui moment.

Casa de Cultura a Sindicatelor din Suceava a fost arhiplina luni seara. Numerosi spectatori au venit sa sarbatoreasca implinirea a doua decenii de cand a fost infiintat Ansamblul „Balada Bucovinei“. La evenimentul aniversar a participat, alaturi de autoritati locale si judetene, Inalt Preasfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, care a binecuvantat si sprijinit activitatea ansamblului inca de la infiintare. In acelasi timp au fost prezenti fosti membri ai ansamblului care locuiesc in tara sau strainatate, spectacolul muzical-coregrafic „Cresteti flori si mugurasi“ dorindu-se a fi o intalnire de suflet, frumoasa si spirituala. La eveniment s-au alaturat Ansamblul „Ciprian Porumbescu“, precum si doua grupuri de copii din Radauti si Dorohoi. „Sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor a fost plina de familia noastra, a Ansamblului «Balada Bucovinei». Aniversarea celor 20 de ani a reprezentat pentru noi o incurajare si o bucurie“, ne-a relatat folcloristul George Sarbu, coordonatorul ansamblului.

„In toti acesti ani, au impresionat sinceritatea si talentul copiilor“

Cu acest prilej au fost lansate cartea „Cresteti flori si mugurasi“, care cuprinde selectii din activitatea celor 20 de ani, si doua albume audio ale copiilor din ultima generatie, intitulate „Ansamblul «Balada Bucovinei» 20 de ani“. „Cei 20 de ani de existenta a Ansamblului «Balada Bucovinei» se datoreaza parintilor copiilor care au facut parte din formatie, punand suflet in indrumarea lor catre arta traditionala. Noi nu am fi putut exista daca Inalt Preasfintitul Parinte Pimen nu ne-ar fi primit in primii ani la repetitii chiar in Catedrala arhiepiscopala din Suceava. In limita posibilitatilor am fost sprijiniti si de autoritatile locale. Cu acesti copii am realizat si productii bune si folositoare atat in tara, cat si in strainatate. In toti acesti ani, au impresionat sinceritatea si talentul copiilor, si nu productiile cu un inalt nivel artistic. O parte din copiii care au facut parte din ansamblu sunt preoti, profesori de muzica, ei formandu-se in «scoala» noastra“, a marturisit maestrul George Sarbu. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

23 Februarie 2011

Vizualizari: 540

Voteaza:

20 de ani de existenta a Ansamblului 'Balada Bucovinei' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE