20 de ani de la infiintarea Ligii Femeilor Crestine Ortodoxe din Rm.Valcea

In perioada 26-29 aprilie 2012, in Eparhia Ramnicului se desfasoara o serie de manifestari spiritual-culturale prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la infiintarea Ligii Femeilor Crestine Ortodoxe de pe langa Arhiepiscopia Ramnicului.

Astazi, 27 aprilie, in Sala de festivitati „Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral-Cultural „Sfantul Ierarh Calinic” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, s-a desfasurat Simpozionul National intitulat „Rolul femeii crestine in dezvoltarea culturii si spiritualitatii romanesti”.

Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia Liga Femeilor Crestine Ortodoxe, cu sprijinul Primariei Ramnicului si sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului si s-a desfasurat in doua parti.Deschiderea manifestarilor a fost precedata de savarsirea slujbei de Te Deum in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, de catre un sobor de preoti si diaconi, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, precum si a membrelor organizatiilor Ligii Femeilor Crestine Ortodoxe din tara.

In deschiderea lucrarilor simpozionului Corala Catedralei Arhiepiscopale „Sfantul Antim Ivireanul”, condusa de Prof. Marian Cristinel Stroe, a sustinut un recital de cantari religioase pascale.

Evenimentul s-a bucurat si de participarea Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, si a Preasfintitului Emilian Lovisteanul, care in cadrul primei parti au rostit cate un cuvant de invatatura. Au mai sustinut alocutiuni referitoare la activitatea social-caritativa a Ligii de-a lungul celor doua decenii de activitate, doamna psiholog Maria Popescu, Presedinta Ligii, precum si fostele presedinte: prof. Valentina Constantinescu, dr. Angela Draghicescu, Dana Radulescu. Dintre invitati au mai luat cuvantul: ing. Romeo Radulescu, Primarul Ramnicului, Pr. Ion Predescu, Consilier Social-Misionar in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, Pr. Emanoil Barbut, responsabil - indrumator Liga Femeilor Crestine Ortodoxe din partea Arhiepiscopiei Ramnicului si doamna Elvira-Ecaterina Ivanescu, scriitor.

In partea a doua a simpozionului au fost sustinute mai multe lucrari de catre doamne reprezentante de la alte asociatii de femei ortodoxe din Romania:

1) „Zoe Dumitrescu Busulenga - O viata dedicata culturii si slujirii lui Dumnezeu”- Tudor Ecaterina - Societatea Femeilor Ortodoxe Timisoara
2) „Familia crestina - rolul femeii ca mama” - Lucia Vlad - Liga Femeilor Crestine Ortodoxe Rm.Valcea
3) „Rolul femeii crestine in cultura romaneasca” - Emilia Mot - Societatea Femeilor Ortodoxe Romane din Episcopia Oradiei
4) „Rolul femeii din Familia Regala in viata spirituala, culturala si sociala a Romaniei de-a lungul timpului” - Zenovia Zamfir - Liga Femeilor Crestine Ortodoxe Rm.Valcea
5) „Rolul femeii crestine in dezvoltarea culturii si spiritualitatii romanesti” - Gabriela Trambitas – Societatea Femeilor Ortodoxe Cluj Napoca
6) „Valoarea educatiei crestine in familia moderna” - Daniela Predisor - Liga Femeilor Crestine Ortodoxe Rm.Valcea
7) Prezentarea Societatii Ortodoxe a Femeilor Romane Iasi in format electronic – Margarita Vlad, Presedinta SOFR Iasi.

La eveniment au fost prezente reprezentante ale asociatiilor de femei ortodoxe din Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Cansebes, Cluj, Reghin, Oradea, Craiova, Iasi, Galati, Baia Mare, dar si membre si foste membre ale organizatiei din Ramnicu Valcea, preoti, sponsori si persoane care au ajutat de-a lungul timpului Liga Femeilor Crestine Ortodoxe din Ramnicu Valcea.

Sursa: arhiram.ro
 

.

28 Aprilie 2012

Vizualizari: 772

Voteaza:

20 de ani de la infiintarea Ligii Femeilor Crestine Ortodoxe din Rm.Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

liga femeilor ortodoxe

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE