20 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Caransebesului

Marti, 28 ianuarie, la resedinta episcopala din Caransebes, a avut loc sedinta Permanentei Consiliului eparhial sub presedintia Preasfintitului Lucian, Episcopul Caransebesului, si cu participarea membrilor Permanentei.

Pentru sectorul bisericesc s-a hotarat numirea preotului Traian Florei la parohia Jupa, din protopopiatul Caransebes, incepand cu data de 1 februarie 2014. S-a hotarat modificarea limitelor Protopopiatelor Resita si Moldova Noua, prin arondarea Parohiei Ciclova Montana la Protopopiatul Moldova Noua. in baza prevederilor statutare, permanenta consiliului eparhial manifesta un acord de principiu pentru modificarea limitelor Protopopiatelor Resita si Moldova Noua, prin arondarea Parohiei Ciclova Montana la Protopopiatul Moldova Noua, hotarare ce va fi supusa aprobarii comisiei de organizare si validare a adunarii eparhiale din data de 8 februarie 2014.

Pentru sectorul cultural s-a aprobat ca in anul 2014 sa se omagieze in episcopie, urmatoarele evenimente: 20 de ani de la reinfiintarea episcopiei, 80 de ani de la instalarea episcopului Vasile Lazarescu in eparhia Caransebesului si comemorarea a 100 de ani de la inceperea primului razboi mondial.

S-a aprobat emiterea unei circulare pentru a se oficia in fiecare parohie o slujba de pomenire pentru episcopul Emilian Birdas, reintemeierii eparhiei, in contextul in care anul acesta se omagiaza 20 de ani de la reinfiintarea episcopiei. Slujba de pomenire se va oficia la data de 5/6 aprilie 2014, in functie de programul liturgic al parohiei.

Pentru sectorul economic s-a prezentat executia bugetara a CAR-ului, precum si propuneri de eficientizare a imprumuturilor catre cotizanti si s-a aprobat supunerea spre dezbatere in cadrul Adunarii Generale, convocate pentru data de 5 februarie 2014 la orele 11:00. S-a aprobat executia bugetara pentru investitiile efectuate la gradinita confesionala Sf. Filofteia din Caransebes. Renovarea a constat in restaurarea si izolarea exterioara a gradinitei, inlocuirea acoperisului si constructia unor anexe necesare desfasurarii activitatii educative a cadrelor didactice. De asemenea pentru sectorul social-filantropic s-au discutat si aprobat strategii de functionare a Centrelor de Tineret din orasele eparhiei, propunandu-se deopotriva metode de sprijinire a parohiilor care intretin activitati social-filantropice.

Sursa: basilica.ro

.

29 Ianuarie 2014

Vizualizari: 275

Voteaza:

20 de ani de la reinfiintarea Episcopiei Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia caransebesului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE