300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni - Programul evenimentelor

Manifestari religioase si culturale la implinirea a 300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni (1714-2014)

In zilele de 16 si 17 august 2014, la implinirea a 300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni (1714-2014), Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza urmatoarele manifestari religioase si culturale:

Sambata, 16 august 2014, ziua de praznuire a Sfintilor Martiri Brancoveni, de la orele 8.30, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel,impreuna cu alti ierarhi, va sfinti pictura noua si va binecuvanta lucrarile de la biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti, una dintre cele mai reprezentative ctitorii brancovenestiin care se pastreaza moastele Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu.

In continuare, de la orele 9.30, Patriarhul Romaniei va oficia Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat langa biserica Sfantul Gheorghe Nou,inconjurat de un sobor de ierarhi romani si ierarhi delegati ai Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului, Patriarhiei Alexandriei, Patriarhiei Antiohiei, Patriarhiei Ierusalimului si Bisericii Ortodoxe a Georgiei, Biserici pe care le-a ajutat mult Sfantul Constantin Brancoveanu. La sfarsitul Sfintei Liturghii, se va da citire Actului sinodal comemorativ laimplinirea a 300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni.

Duminica, 17 august 2014, la orele 7.30, va avea loc o procesiune cu moastele Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanude la biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti pana la biserica Sfantul Gheorghe din incinta Ansamblului istoric brancovenesc de la Mogosoaiapentru a fi venerate de cler si credinciosi.

In continuare, de la orele 9.30, va fi savarsita Sfanta Liturghie arhiereasca, iar de la orele 11.30, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel,impreuna cu alti ierarhi, va sfinti pictura restaurata a bisericii Sfantul Gheorghe Mogosoaia.

Racla cu moastele Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu va ramane la biserica Sfantul Gheorghe de la Mogosoaia panain jurul orelor 15.00, cand va fi readusa la biserica Sfantul Gheorghe Nou din Bucuresti.

Duminica seara, de la orele 18.30, la Ateneul Roman va avea loc concertul vocal simfonic„Cinstire Sfintilor Martiri Brancoveni”, sustinut de grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Romane, dirijor parintele Arhidiacon Mihai Buca, corul Accoustic si Orchestra Metropolitana Bucuresti, dirijate de domnul Daniel Jinga.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Pe aceeaşi temă

12 August 2014

Vizualizari: 231

Voteaza:

300 de ani de la moartea martirica a Sfintilor Brancoveni - Programul evenimentelor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE