5000 de monede de argint dedicate Patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, in scop numismatic, incepand cu data de 19 iulie 2010, un set de cinci monede din argint, dedicate patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu.

Dupa cum ne informeaza bnr.ro, caracteristicile fiecareia din cele cinci monede din argint sunt urmatoarele: argint; valoare nominala: 10 lei; forma: rotunda; diametru: 37 mm; tiraj: 5.000 buc. (cate 1.000 buc. pentru fiecare model).

Aversul comun prezinta Palatul Patriarhal din Bucuresti; deasupra, inscriptia in arc de cerc "PALATUL PATRIARHAL“, dedesubt, inscriptia "ROMANIA“, valoarea nominala a monedei - "10 LEI“, stema Romaniei si anul de emisiune - "2010“.

Reversul prezinta portretele celor 5 patriarhi ai Bisericii noastre.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru setul de cinci monede din argint aferente emisiunii numismatice "Patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu” este de 950,00 lei.

Monedele din argint, ce formeaza seturile, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele din argint, din emisiunea numismatica "Patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu si Teoctist Arapasu”, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Sursa: basilica.ro

17 Iulie 2010

Vizualizari: 469

Voteaza:

5000 de monede de argint dedicate Patriarhilor Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Serafim PanteaPostat la 2010-07-17 08:24

    Adică Banca Națională scoate 4,75 milioane de lei noi sau cam 47,5 miliarde lei vechi vânzând monede de 10 lei la prețul de 950 de lei + TVA? Și din banii ăștia revine ceva măcar și Patriarhiei pentru Catedrală sau e doar ghișeftul BNR?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE