70 de ani de la tarnosirea Catedralei mitropolitante din Timisoara

Astăzi, 6 octombrie 2016, cu prilejul împlinirii a 7 decenii de la târnosirea Catedralei mitropolitane din Timișoara, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți din Administrația Centrului eparhial și de la Catedrala mitropolitană, a săvârșit Slujba Parastasului pentru ctitorii monumentalului lăcaș de cult. La slujba de pomenire au participat cadre universitare de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, studenți și elevi seminariști de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, precum și numeroși credincioși timișoreni, veniți să cinstească memoria celor care și-au adus contribuția pentru edificarea acestui monument arhitectonic, reprezentativ din cetatea Timișoarei.
***
Catedrala Ortodoxă din Timișoara, închinată Sfinților Trei Ierarhi, a fost construită între anii 1936-1940, după planul arhitectului Ioan Traianescu, fiind declarată monument de artă pentru arhitectura, pictura și sculptura ei. Construcția propriu-zisă a catedralei a început în anul 1936, prin sfințirea pietrei de temelie, de catre episcopul Andrei Magieru al Aradului. La 6 octombrie 1946, după 10 ani de efort, noul lacas mitropolitan a fost târnosit de către Patriarhul Nicodim Munteanu.

La solemnitatea slujbei de târnosire a participat un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, precum și Majestatea Sa Regele Mihai I.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Octombrie 2016

Vizualizari: 119

Voteaza:

70 de ani de la tarnosirea Catedralei mitropolitante din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE